Primarul Cristian Cîrjaliu a primit finanțare pentru înființarea unui centru de informare turistică

267
Primarul Cristian Cîrjaliu a primit finanțare pentru înființarea unui centru  de informare turistică - agigeacristianmaricelcarjaliu23-1384357528.jpg

Articole de la același autor

Localitatea Agigea va beneficia de un modern centru de informare turistică, după ce primarul Cristian Cîrjaliu a semnat, recent, un contract de finanțare pentru un asemenea obiectiv.

"La fel ca toate celelalte, demararea acestui proiect este foarte important pentru locuitori, ținând cont că, în anul 2008, când am preluat eu mandatul nu exista niciun obiectiv important în comună. Nu era casă de cultură, nu era club sportiv, nu erau parcuri. Acum avem toate acestea și mai avem și alte proiecte în lucru. În Agigea încă se construiește și toate acestea în folosul locuitorilor de aici. Proiectul privind centrul de informare turistică are o deosebită importanță, demararea acestui proiect urmând să fie principala pârghie de legătură între cererea și oferta turistică și un instrument facil și eficace de promovare a potențialului turistic din Agigea și proximități, adică Valu lui Traian și Cumpăna, precum și de consoli-dare a legăturilor durabile în do-meniul turismului, între comunitatea română și cea străină", a spus primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Noul Centru de informare turistică din localitatea Agigea va avea o suprafață totală de 129,72 metri pătrați, amplasarea acestuia realizându-se în centrul comunei, la intersecția a două drumuri națio-nale DN 38 și DN 39, facilitându-se astfel accesul turiștilor aflați în tranzit prin această zonă.

Prin înființarea acestui Centru de informare turistică, șeful admi-nistrației publice locale Agigea, Cristian Cîrjaliu, își propune să readucă la viață obiceiurile și tradițiile constănțene.

Potrivit proiectului, acestea vor putea fi admirate de turiști prin intermediul spoturilor video care vor fi prezentate în cadrul Centrului. Astfel, turiștii străini, dar și cei autohtoni vor putea face o trecere în trecut, intrând în atmosfera tradițională pe care strămoșii noștri au încercat să o transmită generații la rând.

Printre cele mai importante atracții turistice și tradiții culturale ce vor fi promovate prin intermediul acestui proiect de mare anvergură se vor afla Lacul Agigea, Geamiile din Agigea construite în anul 1868 și 1870, Canalul Dunăre - Marea Neagră, Valul de pământ al lui Traian, Muzeul Satului Cumpăna, siturile Natura 2000 "Dunele Marine de la Agigea", "Marea Neagră", siturile arheologice de la Agigea și Cumpăna, "Ziua tătarilor 13 decembrie", "Ziua Recoltei", Festivalul "Dor de cânt românesc", Festivalul "După datina străbună".

Perioada de implementare a proiectului este până la data de 30 septembrie 2015, acesta fiind finanțat prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, Axa III "Îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale". Valoarea totală a proiectului este de 1.035.925 lei, din care 585.277 reprezintă ajutor public nerambursabil, iar suma de 450.648 lei reprezintă valoarea neeligibila a proiectului ce va fi acoperită de la bugetul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4586 secunde