Primarul Decebal Făgădău, planuri mari pentru CT Bus

1086
Primarul Decebal Făgădău s-a întâlnit, în cursul zilei de vineri, cu liderii sindicatelor din cadrul companiei de transport public CT Bus. Alături de conducerea instituției, edilul Constanței a discutat despre eforturile autorităților locale pentru a salva compania de transport în comun a orașului.

"Știți cât avea regia datorie la ANAF? Șase milioane și un sfert, de euro! Azi, avem zero lei datorie! Având sechestru, nu puteam să facem mare lucru. Nu puteam să facem investiții, nu puteam să depunem garanții la bancă, nu puteam să modernizăm nimic. În patru ani, să ajungi să plătești la virgulă toți banii înseamnă un sacrificiu colectiv. Nu numai că am schimbat flota într-o proporție majoritară, dar, cu răbdare, constant, am făcut ca lucrurile să se așeze pe un făgaș. Ne-am apucat și am făcut eșalonări. Am avut sechestru pe tot. Să plătești 28 de milioane de lei, să dai salariile la timp, să ai carburant pe stoc, să faci investiții… nu este ușor. Și toate acestea în contextul în care nu am mărit niciun preț. Avem cel mai mic tarif pe bilet din municipiile reședință de județ", a explicat Decebal Făgădău.

Primarul le-a reamintit reprezentanților angajaților CT Bus situația dificilă în care se afla fosta Regie Autonomă de Transport în Comun Constanța, în urmă cu doar câțiva ani de zile. "Mișcarea sindicală în regie fusese compromisă pentru că se considera că au pactizat cu conducerea. Sindicatul era asociat cu regia într-o companie, sindicatul împrumuta regia să dea salarii… Nu trebuie să mai permiteți niciodată tovărășii care duc la faliment! Dacă țineți minte, acum cinci ani, toată lumea fugea de noi. Se spunea că se merge cu leul și că se fură la RATC. Noi toți aveam o mulțime de nemulțumiri: și municipiul, și regia, și angajații, și călătorii", a rememorat Decebal Făgădău.

Acesta este însă încrezător în viitorul companiei CT Bus și, recent, și-a exprimat speranța ca, de la 1 ianuarie 2021, autobuzele de transport public să opereze și în localitățile învecinate municipiului Constanța, precum Cumpăna, Agigea, Valu lui Traian, Năvodari, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. "Mi-aș dori ca guvernele, indiferent cum sunt ele, să meargă ceva mai repede cu licitația pentru autobuzele electrice. Viitorul sună în felul următor: cu toate criticile ce mi se vor aduce, pe bulevardul Tomis voi face linie dedicată pentru autobuz. Știu că multora nu le va conveni, dar îi anunț că voi extinde liniile dedicate autobuzelor pe toate proiectele pe care le facem cu fonduri europene. Pe 2 august 2020, CT Bus a achitat integral anticipat obligația fiscală către ANAF. Cuantumul datoriei totale era de 27.923.828 de lei, cu rata aproximativă lunară de 500.000 de lei. Graficul lunar de plată a datoriei a fost respectat cu strictețe, iar, ca urmare a încadrării în prevederile PUG nr. 69/14.05.2020, CT Bus SA beneficiază de facilități fiscale în valoare de aproximativ 2.598.363 de lei", a completat primarul Constanței.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3123 secunde