Statuia de la Casa de Cultură, curățată și recondiționată

290
Statuia de la Casa de Cultură, curățată și recondiționată - statuiacasadecultura2-1597430192.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor șase statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.

După lucrările de la Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie "Vulturul", din parcul Tomis II, joi, 13 august, a început reparația și recondiționarea Monumentului eroilor "Independența" și a Obeliscului din parcul Casei de Cultură.

"Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, se îndepărtează chiturile necorespunzătoare, se aplică un tratament hidrofugare, se aplică un strat protector și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița). De asemenea, se va reîntregi monumentul cu ciucurele drapelului, a laurilor din bronz amplasați pe soclu și a baionetei de la armă", declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie de pe strada Traian, "Căderea de pe soclu" din Parcul Arheologic și "Ținerețe", din fața hotelului Doina, stațiunea Mamaia.

Operațiunile de curățare și recondiționare sunt realizate de artiști plastici, cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv - piatră, bronz, alamă sau mozaic - astfel încât să nu afecteze suprafețele asupra cărora se intervine.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde