Primarul Nicolae Matei, la raport pentru 2009

1805

Articole de la același autor

Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, a prezentat, marți, în fața presei, a consilierilor locali și a cetățenilor interesați, situația acțiunilor derulate în 2009, precum și planurile sale administrative pentru noul an.
În opinia sa, 2009 a fost un an bun pentru Năvodari și, în ciuda divergențelor pe care le-a avut cu unii consilieri, "orașul a început să prindă viață, să prindă culoare". Nicolae Matei a declarat că inclusiv în această iarnă au venit turiști din țară să petreacă sărbătorile la malul mării, în Năvodari.
Edilul a mai spus că administrația locală a încercat să îmbunătățească aspectul orașului, reabilitând parcurile existente și achiziționând pomi luminoși, plante florale și statui ornamentale pentru a face cât mai atrăgător Năvodariul. Inclusiv Cimitirul Orașului Năvodari a fost reamenajat și iluminat, urmând ca el să fie și împrejmuit după ce se va finaliza extinderea sa. La același capitol se poate înscrie și stadionul din Năvodari pentru care s-au achiziționat și montat scaune noi, s-au refăcut gazonul și gardurile, s-a reabilitat sistemul de iluminare și s-au amenajat locuri de parcare.

Optimist pentru 2010
Deși a recunoscut că politicul și criza economică ar putea influența evoluția orașului din 2010, primarul Nicolae Matei și-a exprimat hotărârea de a continua proiectele începute anul acesta. În primul rând, este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor. Potrivit primarului, în luna ianuarie, vor fi finalizate șapte blocuri de locuințe (anve-lopare, schimbare tâmplă-rie exterioară, înlocuirea sistemului de furnizare a agentului termic-conducte subsol, coloane și conducte), în program urmând să fie incluse și celelalte blocuri din Năvodari.
De asemenea, va fi pus în practică programul Casa Verde, edilul încheind deja un contract de 2.400.000 de lei cu reprezentanții Ministerului Mediului pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încăl-zire cu sisteme care utilizează energia solară, energia geotermală sau alte sisteme.
Un alt proiect interesant pe care Nicolae Matei vrea să îl promoveze este construcția unei piețe de pește ce va avea forma unui calcan și va ajunge la un milion de euro.
Nu în ultimul rând, primarul a menționat că, în 2010, vor continua lucrările de execuție a canalizărilor și a re-țelelor de alimentare cu apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Sport : N-ar trebui să aibă probleme cu "lanterna"
Miercuri, 28 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" vor să ajungă lângă podium
Pagina a fost generata in 0.5008 secunde