Procesul privind dizolvarea Consiliului Local Mangalia s-a încheiat, în cele din urmă, ieri

2804
Curtea de Apel Constanța a respins, ieri, recursul formulat de către primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, în dosarul privind dizolvarea Consiliului Local.
Amintim că începutul mandatului său a fost marcat de numeroase conflicte cu aleșii locali care au atins punctul culminant în luna februarie a lui 2009. Atunci, Mihai Claudiu Tusac a formulat o cerere de dizolvare a Consiliului Local Mangalia susținând că acesta nu s-a întrunit în ședințe timp de două luni consecutiv. În luna august, Tribunalul Constanța a respins solicitarea sa, dar primarul a făcut recurs.
Mai târziu, pe 11 decembrie 2009, Tusac anunța, printr-un comunicat de presă, că a depus o cerere de renunțare la judecată în dosarul nr.948/118/2009. Puțin mai târziu însă, pe 17 decembrie, după ce prefectul Claudiu Palaz emitea ordinul ce constata încetarea de drept înainte de termen a mandatului său de primar, Tusac s-a răzgândit. În aceeași zi, el a formulat, din nou, o cerere care să anuleze decizia sa din 11 decembrie. În aceste condiții, instanța a hotărât ca recursul său să fie judecat, în cele din urmă, pe 28 ianuarie.
Potrivit declarațiilor lui Tusac, relația sa cu aleșii locali a intrat "într-o stare de normalitate", el având chiar ieri o întâlnire cu ei pentru a pregăti ședința de consiliu ce a fost programată pentru astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3169 secunde