Programul de guvernare al ARD prevede crearea a 330.000 de locuri de muncă în mediul rural

926
ARD își propune în programul de guvernare stimularea angajărilor în mediul rural prin plata către stat doar a contribuțiilor de asigurări de sănătate și înființarea la nivel național a unui număr de 600 de microcentre de industrializare a produselor agricole, măsuri care vor conduce la crearea a 330.000 de noi locuri de muncă, a anunțat, marți, Adriean Videanu, coordonatorul campaniei electorale a Alianței România Dreaptă, într-o conferință de presă.

"În România avem peste opt milioane de cetățeni populație ocupată. Din cei opt milioane de cetățeni aproape 2,5 milioane de cetățeni sunt în mediul rural, populație ocupată fără să contribuie sub nicio formă la veniturile bugetului consolidat. Prin autoconsum și economia subterană din mediul rural se participă la produsul intern brut, dar nu participă cu absolut nimic la economia fiscalizată. ARD propune două seturi de politici pentru mediul rural și anume: angajarea în mediul rural, pentru activități specifice agriculturii la nivelul salariului minim, sau minim pentru care să se plătească numai contribuții de asigurări de sănătate 10,5%", a declarat Adriean Videanu.

A doua soluție propusă de ARD în mediul rural prevede înființarea de microcentre zonale de industrializare a produselor agricole, măsură care ar conduce la crearea de 330.000 de locuri de muncă. Videanu a dat ca exemplu localitatea doljeană Dăbuleni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2028 secunde