Proiect de peste 50.000 de euro, abordat cu dezinteres de administrația locală constănțeană

334

Articole de la același autor

Primăria Constanța a lansat, ieri, cursul de "pregătire profesională în domeniul managementului de proiect din cadrul proiectului «Parteneriat Operațional Durabil (P.O.D.) Constanța - Dobrich»". Evenimentul, organizat în parteneriat cu municipalitatea Dobrich, este finanțat prin Programul Phare CBC România - Bulgaria 2006, Prioritatea 4, "Acțiuni People to people", iar fondurile disponibile se ridică la 52.970 de euro, sumă din care 47.673 reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene.
Interesant de remarcat a fost faptul că, deși proiectul beneficiază de o finanțare de câteva zeci de mii de euro (sumă deloc de neglijat), demararea sa a avut cel puțin câteva… sincope. Astfel, la conferința de lansare a proiectului, care constă efectiv în organizarea unui curs pentru funcționarii publici români și bulgari, au luat parte Adina Hilca, consilier relații publice, George Lupașcu, manager de proiect, precum și Ani Merlă, directorul Direcției Programe și Dezvoltare din Primăria Constanța care, deși nu a coordonat eveni-mentul de ieri, a corectat, pe alocuri, micile scăpări ale colegilor săi. De altfel, intervențiile sale au fost de bun augur, atâta vreme cât coordonatorii mai sus menționați au omis să specifice aspecte esențiale cum ar fi perioada în care se desfășoară cursul (n.r. 16 - 20 martie).
Beneficiarii cursului care, potrivit declarațiilor Adinei Hilca, are drept obiectiv "dezvoltarea capacității administrative de absorbție a fondurilor europene", sunt 25 de funcționari publici români și bulgari. La primul modul din cadrul cursului, intitulat "Reguli și proceduri privind fondurile structurale" și care a fost lansat ieri, au participat reprezentanți ai primăriilor din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța" și din districtul Dobrich.
Solicitantul proiectului, Primăria Constanța, a avut grijă ca evenimentul de ieri să debuteze stângaci nu doar prin faptul că a început, practic, cu o "binemeritată" pauză de cafea (căci după doar 10 minute de prezentare lacunară a inițiativei, s-a dat startul la "coffee time"), ci și prin "sublima" traducere oferită cursanților bulgari, care, însă, a lipsit cu desăvârșire. Concret, cursul a început la 12.00, dar sosirea translatorului era preconizată pentru ora 13.00, așa că, între timp, partenerii bulgari ai proiectului au citit…pe buze. Sperăm doar ca dezvoltarea capacității de absorbție a fondurilor structurale să fie tratată ceva mai serios decât lansarea de ieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8057 secunde