Proiectele europene ale Constanței, salvate din banii cetățenilor. Ce investiții vor schimba fața orașului

1803
9
Proiectele europene ale Constanței, salvate din banii cetățenilor. Ce investiții vor schimba fața orașului - podbutelii26-1449515047.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali ai municipiului Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe de îndată, pe ordinea de zi fiind șase proiecte de interes local. 


Practic, este vorba despre proiectele: "Parcul seniorilor", "Parcul Arheologic", "Reabilitarea și modernizarea iluminatului public în unele localități ale Zonei Metropolitane Constanța" și "Parcarea multi-etajată P+7E+T din stațiunea Mamaia, zona Cazinou-Albatros". 


În fapt, toate aceste cinci proiecte s-au aflat în derulare cu fonduri europene și ar fi trebuit să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Deoarece din cauza birocrației termenele nu au putut fi respectate, s-a obținut prelungirea lor, data limită fiind luna iunie 2016. Potrivit primarului interimar Decebal Făgădău, proiectele vor fi terminate cu bani de la bugetul local, acesta fiind și motivul pentru care consilierii au fost convocați la ședință. Practic, ei au aprobat datele de finalizare dar și cheltuielile necesare finalizării acestora cu bani de la bugetul local. În concluzie, sumele alocate pentru finalizarea celor cinci proiecte se ridică la 13 milioane lei.


"În acest caz, Primăria avea două soluții: fie să le anuleze și să încerce să le reintroducă în următorul exercițiu financiar al UE, fie să acopere din bugetul propriu sumele care trebuie cheltuite până în iunie 2016. Am optat pentru cea de-a doua variantă, ca să nu se piardă cele câteva zeci de milioane de lei accesate deja până în acest moment. Oricum, sunt proiecte care ar fi trebuit făcute și cred că alocarea banilor de la buget pentru finalizarea lor este cea mai bună soluție", a declarat Decebal Făgădău. 


În cadrul ședinței, consilierii locali de la PSD au votat favorabil în timp ce liberalii s-au abținut pe motiv că expunerea de motive pe care au primit-o înaintea începerii ședinței nu a fost explicită.


Cel de-al șaselea proiect a fost votat în unanimitate de aleșii locali și a vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții " Reparații capitale și modernizarea pasajului Cum-penei" în faza DALI. Acest proiect s-a mai aflat pe ordinea de zi și la ultima ședință din data de 27 noiembrie. La momentul res-pectiv, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți acestei investiții, numai că, valoarea estimată a investiției fără TVA era de 1,4 milioane euro, iar în ședința de astăzi s-au mai făcut unele rectificări privind costurile.


"Pasajul Cumpenei este cel mai bine cunoscut de constănțeni ca și Podul de la Butelii. Proiectantul a prezentat o fișă tehnică actualizată a lucrărilor care vor fi executate, reabilitarea podului intrând pe lista de proiecte. Termenul de execuție al acestui proiect este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, dar acestea se pot finaliza în șase luni de zile. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,2 milioane de euro, fonduri exclusive din bugetul local. Lucrările vor începe în lunile martie-aprilie ale anului viitor", a declarat șeful administrației locale din Constanța, Decebal Făgădău. 


Comentează știrea

vasile
8 decembrie 2015
uite un proiect pe care si l doreste:tomis 3,.tomis nord,toata soveja

Uite un proiect ptr vare te vom vota:mutarea cartierului Henri C.in zona Palas..ne-am saturat de furtisaguri.masini sparte.magazine,scoli vandalizate.manele.galagie.seminte.prostitutie.mocangeala pe ratc.caldura moca in buncar.casa moca-buncar,lumina-factura mea pe o luna,:la 3..trebuie sa nu ai frica de Dumnezeu.ca va cadea totul pe copiii tai,Fagadau.cand nenorocesti viata atator oameni.ca sa ai tu masa de vot.Succese!

adevar
8 decembrie 2015
adevar

Sechestrat straini facut copii fortat ,administrat droguri la straini, tot fel de acte anti drepturile omului

garcea
8 decembrie 2015
HOTII DIN PRIMARIE

ce birocratie domnilor nu stiau cum să m-ai fure si au întârziat proiectele ,vremea a fost bună bani ati avut , ce va împiedicat să faceti treabă ? autorizatii si toate cele le luati pe parcursul, dar nu ati vrut !

Pintea
8 decembrie 2015
Bani risipiti

13 milioane de lei=3 milioane euro. Noul pod de la Agigea a costat 28 milioane euro,70% bani europeni ,deci de la buget 8.4 milioane euro.La 3 milione euro se primeau 7 milioane euro fonduri europene si se puteau construi 3 pasaje in zonele aglomerate ale orasului.Cu o parte din acesti bani prelungeam pasajul de la CORA peste IC BRATIANU si scapam constantenii de cea mai aglomerata intersectie nesemaforizata din Constanta. Ce scria Octavian Goga, în 1916, despre politicienii români: Țară de secături, țară minoră, căzută rușinos la examenul de capacitate în fața Europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoții improvizați astăzi în moraliști, miniștrii care s-au vândut o viață întreagă, deputații contrabandiști. Nu ne prăbușim nici de numărul dușmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoșătoare de meningită morală". - Octavian Goga, 1916

Io
8 decembrie 2015
Hoțul tot hot ramane

Si când merge treaba perfect o stricați voi ca sa puteți fura un pic! Nuștiu cât timp o sa va mai înghițim rahaturile!

sibnet
8 decembrie 2015
activitate acasa pe calculator

Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Faci bani la domiciliu si esti ajutat in activitate, pas cu pas! Numai cand te hotarasti cu seriozitate, cere informatii mai multe la adresa de email: [email protected]

Radu
8 decembrie 2015
Pasajul de la Tomis

Domnule primar cu"p" mic,de pasajul de la Tomis cand aveti de gand sa va apucati?Aceasta poveste e de cel putin 10 ani si cad ca nu se mai termina niciodata.Acest pasaj pietonal este cloaca cea mai infecta a Constantei exact ca si Primaria.Sunteti la fel ca si Mazare,e normal,ati fost in spate atatia ani si tot nimic nu ati facut,ati luat si luati salariul din acelasi loc de 20 de ani,dar degeaba.Sunteti o RUSINE pentru acest oras.Nu meritati nici 5 minute respect si timp.Acum imi pare rau ca am pierdut aceste secunde din viata sa scriu aceste randuri.

Cetateanul
8 decembrie 2015
Buget local

In fondurile europene e mai greu de bagat mana. In bugetul local, sa fie primit!

Constantean
8 decembrie 2015
De acord cu Pintea

Sunt de acord cu Pintea. Si eu ma gandeam ca nu avem niciun pasaj rutier in Constanta construit dupa revolutie in afara de cel de la Carrefour, eventual sa includem si fostul pod de tramvai din 4-5. Orasul devine din ce in ce mai aglomerat prin constructiile facute fara plan. Daca nu tinem pasul cu solutii de artere noi si reformarea trasnportului in comun, vom ajunge in curand sa circulam ca in Bucuresti sau mai rau.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5034 secunde