Proiectele sociale, educative și sportive, la mâna consilierilor locali

641
1
Proiectele sociale, educative și sportive, la mâna consilierilor locali - proiecteconsiliullocal11-1469542435.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, vineri, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța, pe ordinea de zi fiind 40 de proiecte de hotărâre.

Întâlnirea va debuta cu depunerea jurământului de către noul consilier local Teodor Patrichi și va continua cu aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2016. De asemenea, se va aproba și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 al Regiei Autonome "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța, precum și a situațiilor financiare anuale ale SC Confort Urban SRL pe anul 2015.

De departe, unul dintre cele mai importante proiecte pentru constănțeni este cel care vizează aprobarea prețurilor și tarifelor locale de producere, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Constanța practicate de către RADET Constanța și stabilirea prețului local de facturare al energiei termice furnizată în sistem centralizat începând cu data de 1 iulie 2016 în municipiul Constanța. Concret, aleșii locali ar trebui să fie de acord cu propunerea RADET ce solicită majorarea prețului gigacaloriei de la 411, 82 lei la 430,55 lei, o creștere de 4,5%, însă rămâne de văzut dacă toți consilierii locali vor fi de acord pentru ca proiectul să treacă de votul lor.

v v v

În domeniul Educației, aleșii vor aproba, urmând ca, până la începerea anului școlar să fie pus și în practică, proiectul de hotărâre privind acordarea ghiozdanelor și a rechizitelor pentru copiii preșcolari și șco-lari achiziționate pentru anul școlar 2016-2017.

Tot în acest domeniu, se vor desemna reprezentanții Consiliului Local al Municipiului Constanța în consiliile de administrație și comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța.

În domeniul sportiv, consilierii vor dezbate proiectul de vizează alocarea sumei de 6 milioane de lei din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Asociației Handbal Club Dobrogea Sud Constanța în anul competițional 2016 - 2017. În plus, pe masa aleșilor se mai află și proiectul privind alocarea sumei de 1,6 milioane de lei din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Asociației Club Sportiv Handbal Club Farul Constanța în anul competițional 2016-2017.

Totodată, în domeniul sportiv, se va vota și proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 216.050 lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv Farul Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din prima parte a anului 2016.

Pe de altă parte, tot în cadrul ședinței de vineri, vor fi desemnați reprezentanții consiliului local în vederea completării componenței Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale și de prestări servicii în baza Legii nr. 550/2002, dar și reprezentanții care vor face parte din Comisia de vânzare a spațiilor cu destinația de cabinete medicale sau în care se desfășoară activități conexe actului medical.

Pe de altă parte, consilierii locali intenționează ca fântânile arteziene din Constanța să treacă în administrarea RAJA Constanța, în acest sens urmând să fie aprobat proiectul ce ar urma să ducă la funcționarea acestor obiective care, la aceste momente, sunt lăsate de izbeliște. 

Comentează știrea

constantean
27 iulie 2016
bani publici

De ce trebuie sa se cheltuie atatia bani pentru doua echipe de handbal?? Ca sa aiba Ali obiectul muncii? Mai bine foloseati banii la radet.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4324 secunde