PSD vrea să înlocuiască tichetele de masă pentru bugetari cu indemnizații de hrană anuale

383
PSD vrea  să înlocuiască tichetele de masă pentru bugetari  cu indemnizații  de hrană anuale - psdtichetedemasa-1493734045.jpg

Articole de la același autor

Proiectul legii salarizării unitare inițiat de PSD se află, în prezent, la Parlament. Printre altele, acesta prevede înlocuirea tichetelor de masă cu indemnizații de hrană anuale, la nivelul a două salarii de bază minime brute, excepție făcând personalul din apărare națională, ordine publică și siguranță națională.

Întrebată despre înlocuirea tichetelor de masă cu norma de hrană, ceea ce ar însemna pentru unii bugetari, per ansamblu, câteva sute de lei anual în minus, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că s-a ales varianta normei de hrană pentru că ar fi mai sigură și că tichetele "nu se dădeau pentru toți salariații".

Concret, articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizația de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde indemnizații de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale perso-nalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată.

După cum au dat asigurări reprezentanții PSD, proiectul legii salarizării unitare ar urma să fie adoptat în Parlament până în luna iunie, pentru a se putea aplica de la 1 iulie. Totuși, există mai multe indicii care pun sub semnul întrebării data de 1 iulie. Proiectul a fost semnat de 205 parlamentari PSD și ALDE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.739 secunde