Putem sta liniștiți! Primăria Constanța acordă subvenția la căldură și pentru luna martie

798
8
Putem sta liniștiți! Primăria Constanța acordă subvenția la căldură și pentru luna martie - constanteniipotstalinistiti-1427737056.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali municipali din Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii martie.


Pe ordinea de zi, s-au aflat 36 de proiecte de hotărâre, toate acestea fiind dezbătute și aprobate în lipsa primarului Radu Mazăre. 


Printre altele, aleșii locali au aprobat dizolvarea SC RADET SA Constanța și înființarea SACET. Mai exact, ei au adoptat memorandumul Guvernului pentru preluarea, de către Primăria Constanța, a acțiunilor deținute de statul român la CET Constanța, scopul final al acestei acțiuni fiind scăderea, pe viitor, a prețului la gigacalorie. În cadrul întâlnirii, viceprimarul Decebal Făgădău a explicat, la solicitarea liberalei Ana Marcu, fuziunea RADET - SACET. 


"Lucrurile sunt încurcate în privința fuziunii. Noi am înființat, acum ceva vreme, SC RADET SA, ca societate distinctă cu personalitate juridică. Ea a fost dizolvată azi, însă RADET, ca regie de sine stătătoare, există în continuare. A rezultat ulterior o divizare a ELCEN, pe care noi o con-siderăm nepotrivită. Trebuia ca CET să treacă în domeniul public al Primăriei, urmând ca datoriile pe care le avea RADET către CET să se șteargă. Intervenția CET a făcut ca lucrurile să nu fie tocmai așa, astfel că există multe controverse legate de fuziune. Cerem să se revină la prevederile inițiale ale memorandumului. Am atacat aplicarea lui în instanță, pentru că nu e aplicat așa cum a fost el gândit. Soluțiile suntem în măsură să le luăm când avem un studiu exact. Ne trebuie o strategie tehnică. Poate vor fi centrale de cartier, poate un nou CET. Nu știu, dar Primăria nu are specialiștii necesari să elaboreze soluții. Poate doar să stabilească strategia ge-nerală. Scopul nostru este un preț rezonabil pentru încălzire", a spus viceprimarul Dece-bal Făgădău. 


Un alt proiect votat a vizat aprobarea prețului la gigacalorie. Drept urmare, consilierii locali au stabilit ca acesta să fie subvenționat până la sfârșitul lunii martie. Așadar, prețul rămâne 310 lei pentru toată populația, iar pentru cei cu venituri mici se vor aplica și celelalte tranșe de subvenție stabilite la începutul iernii de reprezentanții Primăriei Constanța. 


În acest context, viceprimarul Decebal Făgădău a precizat că sumele alocate de la bugetul local în vederea subvenționării căldurii se ridică la aproximativ cinci milioane de lei. 


"Am decis să alocăm cinci milioane de lei pentru acordarea subvenției generale la căldură până la sfârșitul lunii martie. Știți că am primit bani de la Guvern anul trecut pentru a ține gigacaloria la 310 lei. Banii ajungeau până pe 8-9 martie. Așa că am decis să acoperim restul din bugetul local", a spus Decebal Făgădău. 


CLM Constanța, parte civilă în procesele lui Mazăre? 
În altă ordine de idei, o altă problemă discutată la ședința de ieri a făcut referire la cererea DNA prin care i se solicită Consiliului Local Municipal Constanța să comunice dacă se constituie parte civilă împotriva suspectului Radu Mazăre, procurorii făcând referire la patru situații juridice, printre care și vânzarea terenului de la Complexul Castel din stațiunea Mamaia. La final, nu s-a luat nicio decizie, deoarece proiectul de hotărâre nu a întrunit suficiente voturi care să stabilească ce răspuns vor da procurorilor. Mai exact, șase consilieri au votat pentru constituirea CLM ca parte civilă, șase s-au opus, iar 11 con-silieri, în mare parte de la PSD, s-au abținut, ceea ce i-a nemulțumit foarte mult pe mulți apropiați ai lui Radu Mazăre, care se așteptau ca aceștia să voteze în favoarea primarului. 


Comentează știrea

tudor
31 martie 2015
ssssst

Carmen, de asa liniste, cu pretul asta la Gcal, sa ai parte tu si neamul tau de pupincuristi.

Sindbad
31 martie 2015
Cererea DNA

Constituirea ca parte civila? Numai 6 persoane pentru...care, probabil nu au fost inca cumparate, manjite. Restul, inca mai au mierea pe bot...

nea Mitica
31 martie 2015
@tudor

Autoarea articolului nu are nicio vina ca tu esti nesimtit si ca la adapostul unui fragil anonimat insulti! Apoi, revenind la informatia ca primaria subventioneaza diferenta de la 310 lei la 383lei/ Gcal (73 lei) chiar daca te lasa rece, alte cateva zeci de mii de constanteni se bucura, mai nesimtitule!

Răspuns la: ssssst
Adăugat de : tudor, 31 martie 2015
Carmen, de asa liniste, cu pretul asta la Gcal, sa ai parte tu si neamul tau de pupincuristi.
Constanteanul furat
31 martie 2015
subventie caldura

Eu va intreb daca aceasta subventie este corect sa fie acordata. De ce intreb: si eu am o pensie de mizerie dar asta nu ma scuteste de plata taxelor si impozitelor -din care primaria acorda aceste subventii- dar eu, neavind incalzire de la CET nu beneficiez de subvenyia aceasta si nici de alta subventie sau scutire de plata ca si cind eu, pentru ca nu sint racordat CET as fi proscris in acest oras, obligat doar sa platesc.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Samantha
31 martie 2015
ce vraji a mai facut leguma noastra

Intre timp, simtind ca i se apropie mazilirea si nu ar strica sa mai puna niste coroclei prin conturile din tarile calde, leguma noastra draga a mai dat un tun : toata zona bdului Lapusneanu, pe partea dinspre bulevard, de la city park mall pana la satul de vacanta a fost parcelata si "arvunita" in vederea constructiei de diverse cladiri (blocuri, birouri,etc), astfel incat suprafata parcului tabacarie se va reduce (din nou!)...adio aer curat, verdeata, liniste - bun venit betoane, santiere, praf, mizerie, zgomot - alo, DNA-ul, luati-l si ascundeti-l mai repede pana nu distruge tot orasul!

Lupsa
31 martie 2015
oferta

Cheia succesului sta chiar în mâinile tale!Se caută cat mai multi colaboratori in vederea extinderii unui proiect inedit,proiect ce vizează piața americana de carti electronice.Nu este MLM!Se lucrează comod de acasa ,plata castigurilor realizate fiind garantata prin contract legal.Nu se cere experiența!Aveti încredere,asa cum eu si alte câteva mii de persoane am avut si nu veti regreta!Prioritatea primează!Pentru detalii suplimentare trimiteți text"Info" la [email protected]

Promo
1 aprilie 2015
Oportunitate

Caut colaboratori pentru publicare anunturi Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati Cerinte: - calculator - conexiune internet - cunostinte minime PC - rabdare - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3474 secunde