Radu Comănici de la PRM Constanța merge pe mâna lui Corneliu Vadim Tudor

188
1
Radu Comănici de la PRM Constanța merge pe mâna lui Corneliu Vadim Tudor - raducomanici-1373474020.jpg

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PRM Constanța, Radu Comănici, susține că nu recunoaște revocarea din funcția de președinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor. 

"În organizația de la Constanța lucrurile sunt clare. Filiala Constanța este în cadrul structurii partidului condus de Corneliu Vadim Tudor. Nu se poate spune că el a fost revocat din funcție pentru că nu o avea cine să o facă. Ceea ce se aude cu revocarea sa din funcție sau cu excluderea sa din partid sunt simple bârfe. L-ați văzut pe Badea, cel care îl contestă pe Vadim? Este bătrân, de-abia se mai ține pe picioare. Cei care îl contestă pe Vadim sunt de domeniul trecutului în partid. Nu sunt oameni serioși care să poată avea credibilitate, așa că, pentru noi, Corneliu Vadim Tudor este președintele partidului. Nimeni nu îl poate înlătura de la conducerea formațiunii politice pentru că el a fost ales de membrii partidului", a spus Radu Comănici.

Întrebat la care dintre congresele partidului vor participa delegații de la Constanța, Radu Comănici a spus că singura conferință națională a partidului este cea care va fi organizată în luna octombrie.

Corneliu Vadim Tudor a fost amenințat, ieri, cu excluderea din PRM de către membrii Biroului Permanent al partidului care l-au revocat din funcția de președinte, dacă va organiza un alt congres de alegeri decât cel programat pe 27 iulie, la Alba Iulia.

Cine îl amenință pe Tribun

Dumitru Badea, coordonatorul PRM, a declarat, ieri, că prin astfel de acțiuni, Corneliu Vadim Tudor se umple de ridicol.

"În legătură cu un așa zis congres pe care ex-președintele Corneliu Vadim Tudor vrea să-l organizeze pe 20 iulie, deci cu o săptămână înaintea Congresului extraordinar de la Alba Iulia, în care scop, acum sunt în plină desfășurare conferin-țele județene extraordinare care aleg delegați în mod statutar, îi rugăm pe toți membrii de partid, inclusiv pe cei care sunt derutați, să nu se lase manipulați și să nu dea curs unei asemenea acțiuni prin care Corneliu Vadim Tudor continuă să se acopere de ridicol. Îl avertizăm pe europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor că, în ipoteza în care pune la cale și forțează organizarea nelegală și nestatutară a unui așa zis Congres al PRM la 20 iulie, în București, vom fi obligați să luăm în discuție și să decidem în Biroul Permanent excluderea sa din partid", a declarat Dumitru Badea.

Totodată, Dumitru Badea, unul dintre liderii PRM care a sprijinit înlăturarea lui Corneliu Vadim Tudor din fruntea partidului, susține că nu va exista o reconciliere între actuala conducere a formațiunii și acesta, iar "Vadim Tudor nu mai reprezintă pe nimeni din partid".

"Biroul Permanent al PRM declară că așa zisa întâlnire de conciliere între Corneliu Vadim Tudor și un grup de membri ai Biroului Permanent, lansată în scop diversionist pentru a provoca derută în partid și în rândul opiniei publice, nu va avea loc pentru simplul motiv că Vadim Tudor a fost revocat din funcția de președinte al PRM de Plenara din 15 iunie, ca de altfel și celelalte structuri ale vechii conduceri, respectiv Biroul Permanent și Comitetul Director. Prin urmare, Corneliu Vadim Tudor nu poate reprezenta pe nimeni, iar PRM nu este fracționat. O așa zisă consiliere nu ar avea obiect", a declarat Dumitru Badea.

Acesta a adăugat că plenarele extraordinare ale consiliilor județene ale PRM desfășurate până în prezent în vederea pregătirii Con-gresului extraordinar din 27 iulie au aprobat hotărârile Consiliului Național din 15 iunie și au adoptat Rezoluții pentru susținerea lor la Congres.

"Organele de conducere ale partidului, alese de Consiliul Național din 15 iunie, au mandat limitat, până la Congresul extraordinar, și sunt singurele îndreptățite legal să ia hotărâri. Orice alte intervenții la filiale, inclusiv amenințările, șantajele cu retragerea sprijinului politic sunt nule și neavenite", a declarat Dumitru Badea.

La rândul lui, Corneliu Vadim Tudor a declarat că persoanele care l-au contestat au folosit ștampile false, iar congresul pe care vor să-l organizeze este ilegal, astfel că vor fi depuse plângeri penale.

Reamintim că, la inițiativa lui Dumitru Badea, pe 15 iunie a fost organizată plenara Consiliului Național al PRM, care a hotărât revocarea din funcția de președinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor și dizolvarea Comitetului Director și a Biroului Permanent. În cadrul aceleiași ședințe au fost numite noi foruri de conducere interimare, mai puțin președintele interimar, președintele executiv și secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamț), Gheorghe Funar (PRM Cluj) și Ioan Bâldea (PRM București) au fost desemnați să se ocupe de coordonarea și pregătirea Congresului Național al PRM din 27 iulie în care vor fi alese noile structuri de conducere.

Comentează știrea

Popovici Mircea
12 iulie 2013
VADIM TUDOR a folosit PRM ca pe o ANEXA, de unde sa profite.

Da, Corneliu Vadim Tudor nu a avut nimic în suflet pentru partid, pentru PRM, pentru structurile lui centrale, județene sau locale. Nu se vedea decât pe el, restul erau pigmei, în viziunea lui oameni fără demnitate, slugi. STATUTUL partidului, nu a contat niciodată. A urmărit numai interesul său personal, profitul de orice natură, nimic nu a contat pentru el, acest partid NATIONALIST și JUSTIȚIAR care se numește PARTIDUL ROMÂNIA MARE .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde