Radu Mazăre acuzat de mită electorală

3314
33
Radu Mazăre acuzat de mită electorală - dsc1815-1337291435.jpg

Articole de la același autor

Președintele Alianței pentru Constanța, Christian Gigi Chiru, a depus, ieri, la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană numărul 14, două sesizări privind anumite nereguli electorale.
Astfel, prima dintre ele îl vizează pe Radu Ștefan Mazăre, candidatul USL la Primăria Constanța, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de mită electorală, prevăzută și sancționată de articolul 109 alineatul 1 din Legea numărul 67/2004 privind alegerea autorităților administrației publice locale.
El desfășoară o campanie intitulată "La masă cu primarul Constanței Radu Ștefan Mazăre", iar sub egida acestui slogan, organizează mese gratuite la diverse restaurante.
Potrivit celor de la Alianța pentru Constanța, în cadrul acestor întâlniri, Mazăre promite diverse avantaje materiale, pentru cei care îl vor vota. Potrivit dispozițiilor articolului din lege expus mai sus "Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în timpul campaniei electorale, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani".
În acest context, susțin cei de la Alianța pentru Constanța, mita electorală oferită de Radu Ștefan Mazăre în condițiile mai sus descrise distorsionează profund votul, concurența și reprezentarea politică.

În a doua sesizare, cei de la Alianța pentru Constanța aduc la cunoștință organelor abilitate, că reprezentanții Uniunii Social Liberale încalcă prevederile articolului 76 alineatul 6 din Legea numărul 67/ 2004 potrivit cărora "sunt interzise afișele elec-torale care combină culori sau alte semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României sau ale altui stat".
"Plecând de la conținutul prevederilor legale anterior enunțate se observă că, atât în ceea ce privește promovarea și susținerea, în cadrul campaniei electorale, a candidatului pentru funcția de primar al mu-nicipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, dar și a candidaților pentru funcțiile de consilieri locali, Uniunea Social Liberală a folosit afișe electo-rale care combină culori (roșu, gal-ben și albastru) ce evocă tricolorul, simbolul național al României. Mai mult, utilizând aceeași tehnică, a alăturării în coloană, respectiva formațiune politică creează, folosind tricolorul, imaginea propriei sale denumiri - USL", se spune în plângerea adresată Biroul Electoral de Circumscripție Județeană.



Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
PDL,partidul lui chiru
18 mai 2012
PDL

PDL este partidul lui chiru,partidul care a luat de la gura oamenilor in schimbul intereselor lor personale,partidul care a tradat tara vanzand-o ungurilor,partidul care a calcat in picioare oamenii,mamicile,pensionarii si toata Romania.chiru este presedintele acestui partid si se da mare candidat la primaria c-t.PAI CE SA FACEM CU TINE MAI,GRATARAGIULE ? du-te la tine in eforie,acolo unde locuiesti tu si nu mai minti constantenii cu minciuni electorale.sa-ti fie rusine,pacalesti si amagesti batranii .

europeanu
18 mai 2012
Pentru papagalul de la prima postare

Nu se voteaza partidul ci introducerea hotului de mazare la puscarie.Acolo unde se ajunge daca furi.Si mai alege munca in loc de pomeni fomistule comunist platit sa lingi pastaia.

costin
18 mai 2012
se dau salariile innapoi

lasa ca va da USL 60 lei in plus la salariu si 1euro de 5 lei cu care sa platesti la iarna intretinerea

Daniel
18 mai 2012
Comentariu

Alianta pt Constanta si Chiru sa nu mai trimita la oameni plicuri electorale cu bonuri de reducere la medicamente. Asta tot mita electorala se numeste. Au primit socrii mei. Asa ca Dle Chiru ciocu mic. Rusine!

Sida lu` Eba
18 mai 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Jiji l`amorozo(piru),are o scobitoare in ochi si nu-si da seama(de dobibok ce este-probabil).Daca sun la 112 si te acuz de mita,mai Jiji!!!: cosultare "gratuita" oftalmologica; bon valoric,trimis cu Posta Romana,contantenilor.O intrebare,totusi mai Jiji: E penal faptul ca ai furat datele personale,pentru a trimite acele scrisorici??????!!!.P.S.:treceam ieri prin orasul Ovidiu: Pute de atatea "panselute",borduri verzi(din portocalii-inainte).Se pare ca ;DNA si Kovaseala,inca mai dorm in bocancii bishnitzarului de la TroCoceni=la astia nu s-a dat "desteptarea"

un alegator
18 mai 2012
Gata, la revedere

S-a terminat cu mazare. Avem un contracandidat cu sanse mari sa scapam de primarul mascarici.Domnul CHIRU trebuie ajutat sa ne scape de rusine

rzvan
18 mai 2012
ne pasa de constanta

mazare daca este baiat destept si il duce capu',sa isi retraga candidatura...daca va castiga,va castiga prin furt,mita,spaga...numiti-o cum vreti voi.suntem o tara libera si fiecare dintre noi are dreptul la vot liber.nu este posibil ca in Romania care este stat membru EU,in anul 2012 sa se mai faca astfel de magari. Vota-ti Gigi Chiru!

anti usl
18 mai 2012
adio mazare

sa nu uitam ce jaf a facut psd-ul in tara asta,de la revolutie incoace. sunt ca o haita de caini turbati care recurg la violenta daca nu esti de partea lor! daca e democratie tb sa avem mai multe culori,mai multi candidati,si libertatea de a alege ! nu vreau sa redevenim rosii !!!

un alt algator
18 mai 2012
M-a dezamagit

Cu cat trece timpul, cu atat Mazare ma dezamageste mai mult. Sunt aboslut convins acum ca nu-l voi mai vota. Votul meu anul acesta va fi castigat de Chiru

Dan
18 mai 2012
Pretul apei

Ce-mi place mie mai mult si mai mult la toti care joaca rolul de contracandidati ai mumieisida si ai butoiuluistalinskaya e ca toti spun poezii si nici unul nu spune nimic de ceea ce ii arde mai tare pe toti constantenii: pretul criminal al APEI POTABILE care e de aproape trei ori mai mare decit in alte judete; -pretul APEI DE CANALIZARE care e de peste doua ori mai mare decit pretul APEI POTABILE in alte judete, ceea ce e strigator la cer, deci de 5-6 ori mai mare decit pretul apei de canalizare in alte judete(!!!); -cantitatea de apa de canalizare care e egala cu cantitatea de apa potabila, ceea ce se numeste TILHARIE PE FATA.

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Mai 2012
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre e disperat"
Pagina a fost generata in 0.528 secunde