Radu Mazăre contestă condamnarea la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor

373
Radu Mazăre contestă condamnarea la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor - mazare-1552316782.jpg
Fostul primar al Constanței Radu Mazăre contestă condamnarea la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia. Și alte patru persoane condamnate în dosar au inițiat acțiuni similare.


Mazăre, aflat în Madagascar, și ceilalți patru condamnați în același dosar au depus contestație în anulare, procesul aflându-de deocamdată în faza de cameră preliminară. Primul termen de judecată va fi stabilit ulterior.


Au mai contestat decizia din 8 februarie a ICCJ, Paraschiva Barbu - condamnare cu suspendare, Marius Pușcași - condamnat la trei ani de închisoare, Carmen Pușcași și Horațiu Dima - șase ani de închisoare..


Radu Mazăre, aflat de peste un an în Madagascar, a fost condamnat la nouă ani de închisoare și la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la 6 ani pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, în urma contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenție, căreia i s-a adăugat un spor de doi ani.


Fostul acționar dinamovist Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum și la confiscarea echivalentului în lei al sumei de 957.107 euro. 


Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi.


Fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare. 


 În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare. 


Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.


Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5392 secunde