Rafila dă pe față lucruri din pandemie: "Decizii majore luate de militari, nu de medici"

113
Rafila dă pe față lucruri din pandemie:
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că nu a fost de acord cu decizia de închidere a şcolilor în martie 2020, când în România erau foarte puţine cazuri de COVID-19, menţionând că în comitetul tehnico-ştiinţific majoritatea care lua decizii nu era formată din medici, ci din militari.

Alexandru Rafila a fost întrebat la Antena 3 dacă în pandemie au fost luate decizii doar pentru că aşa s-a dorit şi nu erau neapărat necesare.


„Sunt mai multe astfel de situaţii. Tot timpul noi facem referire la o situaţie pe care la început nu o cunoşteam, nu ştiam amănunte despre boală, cum evoluează, cum se previne, când umblau toţi îmbrăcaţi în spitale în nişte costume de cosmonaut actual. A trecut timpul, boala a devenit mai uşoară. A fost însă o decizie şi vă dau un exemplu cu care eu nu am fost de acord cu toate că eram şi membru într-un aşa zis comitet tehnico-ştiinţific de sprijin al celor care luau decizii în acel moment şi eu m-am opus vehement. A fost decizia închiderii şcolilor în martie 2020, când la un număr foarte mic de cazuri, erau 100 sau 200 de cazuri, s-a luat decizia închiderii şcolilor pentru o lungă perioadă”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit news.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5872 secunde