RAJDP Constanța nu mai are dreptul de a aplica taxe și tarife pe drumurile din administrare

993
2
RAJDP Constanța nu mai are dreptul de a aplica taxe și tarife pe drumurile din administrare - autostrada11-1316468831.jpg
Prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a atacat, ieri, în contencios-administrativ, Hotărârea nr. 5 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2007 (anexa 4d - taxe suplimentare de utilizare a drumurilor județene, aplicabile transporturilor care depășesc masa maximă admisă pe osie și/sau dimensiunile maxime de gabarit admise în circulație pe drumurile județene), adoptată în ședința din 7 februarie 2007 a Consiliului Județean Constanța și Hotărârea nr. 223/13.08.2008, ce completează hotărârea de mai sus. În consecință, până la soluțio-narea definitivă și irevocabilă a cauzelor, efectele juridice ale acestor hotărâri sunt suspendate de drept.
Prin urmare, începând de ieri, transportatorii nu mai pot fi obligați de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța să plătească taxele și tarifele de utilizare a zonei drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța. Pe de altă parte, și Hotărârea 352/15.12.2010, ce modifică și completează HCJ 5/2007, a fost suspendată prin atacarea în contencios administrativ în cursul lunii februarie a acestui an.

Comentează știrea

Mihai
20 septembrie 2011
Palaz e si prost

Palaz in loc sa taxeze firmele mari (pentru a contribui la buget) el anuleaza taxele. El a anulat taxele pentru transporturile care depasesc masa maximă admisă. Adica acele transporturi ce pot afecta drumurile facute din banii nostri. Adica aia strica drumurile cu transporturile agabaritice... si noi platim sa le reparam. Rusinica Palaz! Rusinica!

Gigi
20 septembrie 2011
Raspuns ptr Mihai

Stimate Mihai,aceasta taxa de drumuri judetene , in primul rand este o taxa abuziva. In pretul motorinei este inclusa o taxa de drum care cota parte ar trbui sa plece catre drumuri judetene prin Ministerul de Finante, dar asa cum bine sti, opacitatea sistemului actual iti permite sa vezi un ciu-ciu cum sunt folositi si cheltuiti banii publici. Mai mult aceasta taxa a lu' Constantinescu, permite unora sa aplice repararii asfaltice in doua straturi pe hartie si una in realitate, in plus orice comerciant care te aprovizioneaza pe tine in piata cu una alta iti va pasa acesta taxa in produsele pe care tu le cumperi. Firmele mari cum le numesti tu platesc o taxa destul de mare pentru fiecare transport agabaritic care iti strica tie asfaltul. Asa ca afirmatia ca Palaz e ..... cred ca este valabila ptr tine.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Social : Palaz și Mazăre se judecă pentru un bloc
Pagina a fost generata in 1.3564 secunde