PDL nu acceptă un sistem uninomial cu compensare pe listă

341
1
PDL nu acceptă un sistem uninomial cu compensare pe listă - sever-1316471032.jpg
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a anunțat, ieri, că în Coaliția de guvernământ se caută o variantă de vot uninominal cu un mecanism de compensare altul decât cel pe listă, întrucât democrat-liberalii nu sunt de acord cu acest sistem.
"Suntem deschiși la o discuție pe un mecanism de compensare, dar nu acceptăm o compensare pe listă. Se discută acum în Coaliție alte metode de compensare. Va exista lunea viitoare, la ora 14.00, o nouă întâlnire a reprezentanților structurilor din Coaliție care lucrează la aceste modificări", a spus vicepreședintele PDL.
Pe de altă parte, în Coaliție, toate părțile sunt de acord cu principiul ca cel care obține cele mai multe voturi să fie desemnat câștigător în respectivul colegiu.
"Există în Coaliție un consens pentru comasarea alegerilor, decizia urmând să fie legiferată la pachet cu modificările din sistemul electoral. Pe Legea electorală, există consensul pe principiul fundamental al uninominalului, anume candidatul care câștigă cel mai mare număr de voturi dintr-un colegiu merge în Parlament", susține Voinescu.
Varianta unui vot uninominal cu compensare pe listă a fost propusă de UDMR, care respinge categoric uninominalul pur, în-tr-un singur tur de scrutin.

Comentează știrea

rex
20 septembrie 2011
jos mafiotii pd

Cotoi imputit, faceti ce vreti ca romanii va vor EJECTA de pe scena politica. In afara de cativa indoctrinati, indobitociti si fosti securisti , nimeni nu mai crede in JMECHERIILE voastre.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre este un golan!"
Pagina a fost generata in 0.328 secunde