Raluca Turcan spune că o campanie electorală de 90 de zile este prea mult

234
Raluca Turcan spune că o campanie electorală de 90 de zile este prea mult - 0a539951d06b03278cd4203532d06142.jpg
Vicepreședintele PDL Raluca Turcan nu este de acord cu propunerea Autorității Electorale Permanente (AEP) ca o campanie electorală să dureze 90 de zile.
Liderul democrat-liberal crede că, în România, clasa politică nu este suficient de matură, pentru a avea o campanie electorală de 90 de zile.
"Mie mi se pare mult 90 de zile, pentru că România nu are cultura derulării unor campanii electorale într-un mod corect, transparent și civilizat. În România, aproape că s-a ajuns la o competiție care pe care în campania electorală, cu toate mizeriile și instrumentele nedemocratice. Deci, în condițiile actuale și la nivelul nostru de maturitate politică, mi se pare mult 90 de zile", a spus Turcan.
Autoritatea Electorală Permanentă a finalizat proiectul de Cod Electoral privind toate tipurile de alegeri din România, urmând ca reprezentanții AEP să poarte o serie de discuții cu liderii partidelor politice pentru a conveni un proiect comun, precizează un comunicat de presă.
Noua lege electorală propusă de AEP ar urma să conțină 14 capitole și privește atât alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale, cât și referendumurile.
Documentul de prezentare al AEP face referire la majorarea perioadei de campanie electorală la 90 de zile, în condițiile în care, până acum, această campanie se desfășura timp de 30 de zile.
"Modificarea duratei campaniei electorale prin mărirea acesteia la 90 de zile, precum și descrierea activităților de campanie electorală care pot fi desfășurate până la rămânerea definitivă a candidaturilor de către formațiunile politice și candidați" sunt unele dintre principalele modificări propuse de AEP în ceea ce privește legislația electorală.
"Se interzice modificarea legii în anul în care au loc alegeri generale, respectiv după anunțarea datei unui referendum național. Într-o circumscripție electorală sau într-un colegiu uninominal pot avea loc alegeri numai în cazul în care pe buletinul de vot sunt înscriși cel puțin doi candidați sau două liste de candidați, după caz. Este permisă numai distribuirea sau primirea de tipărituri electorale", se arată în documentul AEP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : 2 în 1 la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 1.7545 secunde