Rareș Bogdan șterge pe jos cu programul de guvernare al lui Ciolacu: „Eu nu sunt sclav modern în Europa”

139
Rareș Bogdan șterge pe jos cu programul de guvernare al lui Ciolacu: „Eu nu sunt sclav modern în Europa” - raress-bogdan-1687684194.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a afirmat, întrebat despre o expresie din programul de guvernare a actualei coaliţii care spune că românii nu vor mai fi sclavi moderni ai Europei, că românii nu au plecat din ţară de bunăvoie, ci din cauza unor probleme de ordin financiar în cele mai multe cazuri şi a arătat că aceştia sunt respectaţi şi respectabili, în străinătate. Rareş Bogdan a susţinut că, personal, nu avea cunoştinţă despre prezenţa acestui citat în programul de guvernare, scrie News.ro.

„Nu sunt nici eu sclav modern şi nici românii nu sunt sclavi moderni. Românii care au plecat în afara graniţelor - 1,4 milioane în Marea Britanie, un milion în Spania, un milion în Italia, 1,3 milioane Germania sau 800.000 în Franţa, ca să vorbesc doar de comunităţile foarte mari - sunt oameni care muncesc, care şi-au făcut acolo o carieră, care şi-au făcut un rost în viaţă. Sunt oameni respectaţi în comunităţi. Circul mult între oamenii din diaspora şi autorităţile locale sau centrale ale statelor respective au o părere foarte bună despre aceştia. Îmi spunea, de exemplu, sâmbătă, preşedintele Partidului Popular că, dacă românii ar pleca dintr-o dată, dacă i-am lua cu avioanele, ar avea o mare problemă, Spania. Acelaşi lucru spun britanicii, acelaşi lucru spun francezii, acelaşi lucru spun italienii. Deci nu consider că românii sunt sclavi în Europa. Consider că au plecat din considerente economice. De cele mai multe ori consider că sunt nedreptăţiţi în ceea ce înseamnă problema Schengen şi sunt umiliţi. Dar nu înseamnă că sunt sclavi. Nici nu se simt sclavi. Nici nu sunt sclavi, sunt plătiţi pentru munca lor”, a afirmat Rareş Bogdan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6136 secunde