Reabilitarea termică a blocurilor, în atenția administrației din Medgidia

376
Reabilitarea termică a blocurilor,  în atenția administrației din Medgidia - medgidiareabilitareablocurilor-1479220348.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit, recent, în cadrul unei ședințe extraordinare și au aprobat toate cele șase proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

La primul punct, a fost aprobat "Programul de îmbunătățire a eficienței energetice a Municipiului Medgidia", necesar pentru îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în accesarea de fonduri prin POR 2014-2020, pentru atragerea de fonduri comunitare, precum și necesitatea aplicării cerinței Directivei 2010/31/UE.

Tot în vederea sporirii gradului de confort al locuitorilor, au fost aprobate și următoarele trei proiecte de pe ordinea de zi: documentația tehnico-economică - faza DALI - și indicatorii tehnico - economici pentru obiectivul de investiții "Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe - bloc B3, sc. A, B, str. Lupeni Medgidia, respectiv pentru blocul DC3, strada Dumitru Chicoș și asigurarea surselor de finanțare".

Proiectul următor înglobează creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe pentru cele două componente (blocuri) de mai sus și are o valoare de 1.413.266,03 lei, durata de implementare fiind de 24 de luni.

Totodată, a fost aprobat și mecanismul de recuperare a cotei de contribuție a Asociațiilor de proprietari la cofinanțarea proiectului "Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Medgidia". Astfel, s-a stabilit că administrația locală sprijină locatarii prin asigurarea plății taxei de reabilitare termică în procent de 25% din total, iar asociațiile de proprietari vor achita această taxă în 10 ani de la data recepției terminării lucrărilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7401 secunde