Concurs Referendumul, o minciună de 20 miliarde lei vechi. Județul Constanța nu se va desființa!

2399
11
Referendumul, o minciună de 20 miliarde lei vechi. Județul Constanța nu se va desființa! - gigichirupozabuna-1320161065.jpg

Articole de la același autor

De aproape două săptămâni, locuitorii județului Constanța sunt asaltați de materiale informative despre și în favoarea referendumului. Cu toate acestea, mulți constănțeni nu știu despre ce anume este vorba. De fapt, totul nu este decât o altă găselniță a președintelui Consiliului Județean Constanța de a mai face rost de bani și, în același timp, de a-și face campanie electorală. Mai exact, Nicușor Constantinescu cheamă oamenii la vot, să se pronunțe pentru sau împotriva unei propuneri de proiect de lege, aflat în acest moment în stadiul de dezbatere. La sfârșitul acestei săptămâni, pe 6 noiembrie, constănțenii sunt chemați la urne, pentru a răspunde cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?" Dar unde și cine a pomenit vreodată despre așa ceva? În fața valului mare de informații eronate și a materialelor informative care au împânzit întreg județul, democrat-liberalii au făcut cunoscută grava eroare în care este împinsă populația județului Constanța. Pentru a lămuri aceste aspecte, l-am rugat pe Christian Gigi Chiru, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, să ne răspundă la câteva întrebări.

- Domnule președinte Christian Gigi Chiru, în câte județe se va desfășura referendumul pe această temă?

- Bineînțeles, că doar în județul Constanța. Este o temă falsă inventată de Nicușor Constantinescu. Este ilogic să organizezi un referendum și să chemi oamenii să se pronunțe pentru ceva ce nu există. Țin să vă reamintesc că vorbim despre o temă de dezbatere aflată în acest moment în faza de propu-nere de proiect. Însă, bineînțeles, că avem de-a face cu o altă acțiune de campanie electorală inițiată de Nicușor Constantinescu pentru a mai strânge niște bani și nu vorbim de bani puțini.

- Dacă tot ați adus vorba despre bani, cât costă organizarea și desfășurarea referendumului și de unde provin acești bani?

- Inițial, a fost vehiculată suma de patru sute de mii de lei, dar, ulterior, Nicușor Constantinescu a revenit și a anunțat că suma necesară organizării și desfășurării referendumului este două milioane lei, adică 20 miliarde de lei vechi. Banii, în afara faptului că sunt foarte mulți, sunt banii județului Constanța, pe care Nicușor Constantinescu îi cheltu-iește inutil. Și, în mod firesc, îmi pun întrebarea: în buzunarele cui ajung acești bani? În același timp, nu ratează niciun prilej de a se plânge că județul Constanța este vitregit, că nu are bani suficienți pentru o repartizare echitabilă a banilor către toate administrațiile publice locale.

- Și, totuși, dacă va fi înaintat spre dezbatere un proiect de lege privind regionalizarea, cum apreciați acest demers?

- Regionalizarea reprezintă, de fapt, o structură intermediară care are rolul de a atrage fonduri europene și, mai ales, va contribui la o dezvoltare liniară a întregii regiuni. Nu vor mai exista diferențe între dezvoltarea zonelor urbane în detrimentul celor rurale, care până acum, nu au primit fondurile de care aveau nevoie. Regionalizarea reprezintă o structură administrativă iar beneficiile acestei regionalizări, de fapt, descentralizări îl constituie faptul că se elimină birocrația județeană, decizia transferându-se la nivelul primăriei. Astfel, cetățeanul nu mai este obligat să alerge la județ pentru a obține anumite documente, ele vor putea fi obținute mult mai ușor la nivelul primăriei din localitate.

- Credeți că regionalizarea va fi agreată de Uniunea Euro-peană, se vor obține mai ușor banii europeni?

- Cu siguranță că, regionalizarea ne va aduce multe beneficii. În primul rând, absorbția celor aproximativ 10 miliarde de euro, bani destinați României prin fonduri europene, se va face mult mai ușor. Vom realiza proiecte de dezvoltare pentru zone mai mari și, bineînțeles, de o valoare mult mai mare. Astfel, vom reuși să realizăm o dezvoltare armonioasă a județului.

- Credeți că pe Nicușor Constantinescu chiar îl interesează că se desființează sau nu județul Constanța sau se teme că-și va pierde scaunul?

- Așa cum am spus deja, este o temă falsă pentru că, referendumul este organizat în contextul în care, la nivel central, nu este inițiat un pro-iect de dezbatere pe tema reorga-nizării administrativ teritoriale a țării. Mai mult, nici măcar în discuțiile celor care plănuiesc o reorganizare a teritoriilor nu s-a pus vreodată problema ca județul Constanța să fie desființat. Din contră, în caz de reorganizare, Constanța ar deveni capitală de județ. PSD se teme nu de faptul că se desființează județul, pentru că el nu se desființează, ci de faptul că se desființează Consiliul Județean, iar Nicușor Constantinescu, președintele CJC, își va pierde acest privilegiu de a fi președinte și, implicit, nu va mai putea jongla cu banii județului, după bunul lui plac.

- Ce părere aveți despre întrebarea care va exista pe buletinul de vot. Se încearcă sau nu manipularea constănțenilor?

- Eu am atras deja atenția că există suspiciuni de fraudare a votului și acesta este motivul pentru care PDL trebuie să aibă reprezentanți în secțiile de votare, deși nu suntem de acord cu acest referendum. În acest sens, vom comunica Biroului Electoral delegații PDL în toate secțiile de votare din județ. Vrem să ne asigurăm că procesul de votare va fi sigur și să nu avem surprize din partea PSD, dată fiind campania agresivă și mincinoasă pe care acest partid o face privind referendumul organizat pe bani publici. Cred că PSD vrea să transmită ca mesaj că poate manipula oricând votul. Noi vrem să ne asigurăm că prezența la vot este reală, nu doar scriptică. De altfel, sunt convins că populația a înțeles că este doar o campanie de manipulare a Consiliului Județean și, în niciun caz, județul Constanța nu va fi desființat.

- Ce doriți să transmiteți constănțenilor?

- Am încredere că locuitorii județului Constanța sunt oameni inteligenți și și-au dat seama că acest referendum nu reprezintă nimic important. Fac și pe această cale un apel către toți constănțenii să nu participe la risipirea celor 20 de miliarde de lei, prin neprezentarea la acest simulacru de referendum. Consider că, acești bani sunt ai constănțenilor și ar fi fost mult mai nimerit ca banii să fie investiți în folosul locuitorilor acestui județ. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ath
2 noiembrie 2011
Spoim ligheane si organizam un referendum

Piza Hut,zugrav serios,montam termopane,reabilitare termica,lipim ligheane sau gadilam pisici la domiciliul clientului.Toate anunturile astea le gasiti pe usa mea de la casa scarii.Nu mai am lumina naturala pe casa scarii.Sunt nevoit sa aprind lantena, ziua in amiaza mare.Daca primarie nu avem,m-am hotarat sa reclam toate aceste abuzuri mai sus la judet.In ziua cand am plecat la judeteana de partid,ce credeti ca am gasit lipit pe usa blocului ? Ati ghicit.CJC a lipit un referendum langa anuntul cu ligheane.Nu am unde sa reclam,nu am tara,nu am legi,nu am autoritati. Draga Cuget Liber,avertizati-l pe Nucusor ca blocurile noastre si casa scarii sunt totusi niste spatii private.Daca Nucusor nu respecta legea,daca Nucusor nu are panouri speciale de afisaj,rugati-l sa-si lipeasca referendumul pe fundul lui ca este mai mare decat blocul meu.Daca nu vrea nici asa,sa-l lipeasca pe gardul unui consilier sau pe basca lui Mazare.

salina
2 noiembrie 2011
O MINCIUNA DE REFERENDUM

Acest referendum este defapt UN SONDAJ prin care PSD - Cta sa vada daca au o sansa la alegeri in 2012 ORI DAU BIR CU FUGITII PRIN BREZILIA .Nicaieri in tara nu exista asa ceva.Constantinescu si gasca vor sa-si ia masuri in cazul in care pierd si asta pe banii nostri asa cum au facut toti acesti ani cand s-au imbogatit.O BATAIE DE JOC LA CARE CULMEA PARTICIPA UMILITI BATRANII SI DESTUI OAMENI PROSTITI.Aceasta este politica din Romania, fiecare face ce vrea si prostii platesc.

admirator
2 noiembrie 2011
da' de ce

n-au facut referendum pentru soarta maidanezilor? Doar functiile lor ii intereseaza? Si modul de a sifona banii publici?

Lory
2 noiembrie 2011
Are dreptate CHIRU

Bravo d-le Chiru aveti vana si va luptati cu psd-istii

Simona
2 noiembrie 2011
AIURELI

Trebuie sa iesiti la contraatac cu pliante si afise...Putina lume citeste ziarele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pazvante Chiorul
2 noiembrie 2011
chiar sunteti retardati

A-ti inebunit de tot cu comentariile .Chiar nu v-ati saturat de ciuma portocalie????vor si in Constanta acum,dar nu vor reusi.Constanta trebuie sa ramana asa cum este nu cum vrea dictatorul chior.Constanteni, raspundeti cu NU la referendum.Sa iesim la vot si sa nu ne lasam calcati in picioare de boc si ai lui PDL = SARACIE GENERALIZATA.

rex
2 noiembrie 2011
IMPERTINENTA SCURSURILOR PORTOCALII

Cata impertinenta la aceasta Lepra portocalie cand spune ca se teme sa nu fie fraudat referendumul, acest lucru (frauda)este apanajul SCURSURII PORTOCALII, au demonstrat asta cu varf si indesat la alegerea HIDOSULUI LA TRUP SI SUFLET.

Un cetatean
2 noiembrie 2011
Pentru Pazvante Chiorul si rex

As vrea sa stiu si eu in ce Constanta traiti voi care 'trebuie sa ramana asa cum este' pentru ca eu traiesc intr-una in care nu avem strazi, nu avem trotuare, avem caini vagabonzi gata sa te omoare daca iesi cu bicicleta pe strada...nu prin parc pentru ca asa ceva nu avem, ne batem joc de batrani si promovam drogurile si prostitutia ca atractii turistice...Si asta este ce mi-a venit asa rapid in cap. Voi chiar credeti ca Basescu este de vina pentru aceste neajunsuri? Serios?? Nu Mazare nu? el este sfantul Constantei nu? Nu da mancare la batrani din banii lui stati linistiti da din banii vostri pe care ii ia de la buget! Treziti-va o data ca traim intr-o cocina! Si Brasovul tot pe Basescu il are ca presedinte da uite cum arata ca sa nu mai zic de orasele din vestul Romaniei! Faptul ca urati aiurea PDL-ul NU inseamna ca Mazare este trimisul lui Dumnezeu pe pamant!

Socrate
2 noiembrie 2011
Replica

Va amintiti ce atitudine au avut spurcatii de bolsevici ( psd-istii) si de neocomunisti(pnl-istii) precum si partidul cacanarilor (PC-istii) la referendunul organizat cu ocazia alegerilor prezidentiale pentru structura Parlamentului si numarul de parlamentari ? Daca da, stiti ca toti acesti natafleti nominalizati mai sus au facut tot posibilul ca referendumul sa fie invalidat dar a iesit pe dos. Sa speram ca si de aceasta data sa iasa pe dos , adica contrar asteptarilor mafiotilor locali.

GENERAL
2 noiembrie 2011
PROSTEALA PT PROSTI PROSTOCALII

LA CE FACE APEL? CUM NU PARTICIPA LA CHELTUIREA BANILOR, DACA ARE SLUGILE LUIIN SECTII?? CA DOAR NU MAI AU ACUM CUM SA ACHITE CREDITE DE 3 MILIOANE DE EURO SAU SA IA CASE DIN VANZARI ANTERIOARE!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cutremur în PSD Constanța
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum pe datorie
Pagina a fost generata in 0.7379 secunde