Referendumul, o minciună de 20 miliarde lei vechi. Județul Constanța nu se va desființa!

2399
11
Referendumul, o minciună de 20 miliarde lei vechi. Județul Constanța nu se va desființa! - gigichirupozabuna-1320161065.jpg

Articole de la același autor

De aproape două săptămâni, locuitorii județului Constanța sunt asaltați de materiale informative despre și în favoarea referendumului. Cu toate acestea, mulți constănțeni nu știu despre ce anume este vorba. De fapt, totul nu este decât o altă găselniță a președintelui Consiliului Județean Constanța de a mai face rost de bani și, în același timp, de a-și face campanie electorală. Mai exact, Nicușor Constantinescu cheamă oamenii la vot, să se pronunțe pentru sau împotriva unei propuneri de proiect de lege, aflat în acest moment în stadiul de dezbatere. La sfârșitul acestei săptămâni, pe 6 noiembrie, constănțenii sunt chemați la urne, pentru a răspunde cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?" Dar unde și cine a pomenit vreodată despre așa ceva? În fața valului mare de informații eronate și a materialelor informative care au împânzit întreg județul, democrat-liberalii au făcut cunoscută grava eroare în care este împinsă populația județului Constanța. Pentru a lămuri aceste aspecte, l-am rugat pe Christian Gigi Chiru, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, să ne răspundă la câteva întrebări.

- Domnule președinte Christian Gigi Chiru, în câte județe se va desfășura referendumul pe această temă?

- Bineînțeles, că doar în județul Constanța. Este o temă falsă inventată de Nicușor Constantinescu. Este ilogic să organizezi un referendum și să chemi oamenii să se pronunțe pentru ceva ce nu există. Țin să vă reamintesc că vorbim despre o temă de dezbatere aflată în acest moment în faza de propu-nere de proiect. Însă, bineînțeles, că avem de-a face cu o altă acțiune de campanie electorală inițiată de Nicușor Constantinescu pentru a mai strânge niște bani și nu vorbim de bani puțini.

- Dacă tot ați adus vorba despre bani, cât costă organizarea și desfășurarea referendumului și de unde provin acești bani?

- Inițial, a fost vehiculată suma de patru sute de mii de lei, dar, ulterior, Nicușor Constantinescu a revenit și a anunțat că suma necesară organizării și desfășurării referendumului este două milioane lei, adică 20 miliarde de lei vechi. Banii, în afara faptului că sunt foarte mulți, sunt banii județului Constanța, pe care Nicușor Constantinescu îi cheltu-iește inutil. Și, în mod firesc, îmi pun întrebarea: în buzunarele cui ajung acești bani? În același timp, nu ratează niciun prilej de a se plânge că județul Constanța este vitregit, că nu are bani suficienți pentru o repartizare echitabilă a banilor către toate administrațiile publice locale.

- Și, totuși, dacă va fi înaintat spre dezbatere un proiect de lege privind regionalizarea, cum apreciați acest demers?

- Regionalizarea reprezintă, de fapt, o structură intermediară care are rolul de a atrage fonduri europene și, mai ales, va contribui la o dezvoltare liniară a întregii regiuni. Nu vor mai exista diferențe între dezvoltarea zonelor urbane în detrimentul celor rurale, care până acum, nu au primit fondurile de care aveau nevoie. Regionalizarea reprezintă o structură administrativă iar beneficiile acestei regionalizări, de fapt, descentralizări îl constituie faptul că se elimină birocrația județeană, decizia transferându-se la nivelul primăriei. Astfel, cetățeanul nu mai este obligat să alerge la județ pentru a obține anumite documente, ele vor putea fi obținute mult mai ușor la nivelul primăriei din localitate.

- Credeți că regionalizarea va fi agreată de Uniunea Euro-peană, se vor obține mai ușor banii europeni?

- Cu siguranță că, regionalizarea ne va aduce multe beneficii. În primul rând, absorbția celor aproximativ 10 miliarde de euro, bani destinați României prin fonduri europene, se va face mult mai ușor. Vom realiza proiecte de dezvoltare pentru zone mai mari și, bineînțeles, de o valoare mult mai mare. Astfel, vom reuși să realizăm o dezvoltare armonioasă a județului.

- Credeți că pe Nicușor Constantinescu chiar îl interesează că se desființează sau nu județul Constanța sau se teme că-și va pierde scaunul?

- Așa cum am spus deja, este o temă falsă pentru că, referendumul este organizat în contextul în care, la nivel central, nu este inițiat un pro-iect de dezbatere pe tema reorga-nizării administrativ teritoriale a țării. Mai mult, nici măcar în discuțiile celor care plănuiesc o reorganizare a teritoriilor nu s-a pus vreodată problema ca județul Constanța să fie desființat. Din contră, în caz de reorganizare, Constanța ar deveni capitală de județ. PSD se teme nu de faptul că se desființează județul, pentru că el nu se desființează, ci de faptul că se desființează Consiliul Județean, iar Nicușor Constantinescu, președintele CJC, își va pierde acest privilegiu de a fi președinte și, implicit, nu va mai putea jongla cu banii județului, după bunul lui plac.

- Ce părere aveți despre întrebarea care va exista pe buletinul de vot. Se încearcă sau nu manipularea constănțenilor?

- Eu am atras deja atenția că există suspiciuni de fraudare a votului și acesta este motivul pentru care PDL trebuie să aibă reprezentanți în secțiile de votare, deși nu suntem de acord cu acest referendum. În acest sens, vom comunica Biroului Electoral delegații PDL în toate secțiile de votare din județ. Vrem să ne asigurăm că procesul de votare va fi sigur și să nu avem surprize din partea PSD, dată fiind campania agresivă și mincinoasă pe care acest partid o face privind referendumul organizat pe bani publici. Cred că PSD vrea să transmită ca mesaj că poate manipula oricând votul. Noi vrem să ne asigurăm că prezența la vot este reală, nu doar scriptică. De altfel, sunt convins că populația a înțeles că este doar o campanie de manipulare a Consiliului Județean și, în niciun caz, județul Constanța nu va fi desființat.

- Ce doriți să transmiteți constănțenilor?

- Am încredere că locuitorii județului Constanța sunt oameni inteligenți și și-au dat seama că acest referendum nu reprezintă nimic important. Fac și pe această cale un apel către toți constănțenii să nu participe la risipirea celor 20 de miliarde de lei, prin neprezentarea la acest simulacru de referendum. Consider că, acești bani sunt ai constănțenilor și ar fi fost mult mai nimerit ca banii să fie investiți în folosul locuitorilor acestui județ. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
George
8 noiembrie 2011
Propun un nou referendum

Era mai bine sa mute capitala judetului Constanta la Berlin poate ca acolo sunt oameni mai capabili si cu bun simt. In cazul asta as fi votat un DA hotarat. In cazul referendumului anterior nici macar nu m-am sinchisit sa ma duc sa pierd vremea pe la sectia de votare. Oricat am vota viata noastra nu se schimba, pt ca asa-i romanul din nastere sa minta, sa insele si sa fure

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cutremur în PSD Constanța
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum pe datorie
Pagina a fost generata in 0.6546 secunde