Klaus Iohannis:

"Relația deosebită cu SUA este de importanță strategică"

115

Articole de la același autor

Relația deosebită care există între România și Statele Unite ale Americii are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică, a declarat președintele Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ambasada SUA de Ziua Independenței.

"Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO și statutul de membru al Uniunii Europene, constituie un reper fundamental al politicii noastre externe și de securitate. Parteneriatul Strategic s-a consolidat treptat și reprezintă rezultatul unei colaborări fructuoase care împlinește 135 de ani în 2015. Relația deosebită care există între România și Statele Unite ale Americii are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică", a spus Iohannis.

El a precizat că intensificarea colaborării cu SUA și amplificarea dialogului politic reprezintă "un deziderat ferm" care se bucură de sprijinul societății și al întregii clase politice românești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde