Remus Cernea vrea să se elimine jurământul demnitarilor pe Biblie

161
2
Remus Cernea vrea să se elimine jurământul demnitarilor pe Biblie - remuscernea20-1369139252.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, intenționează să facă mai multe propuneri de modificare a Constituției. Consecvent ideilor sale de ateu, una dintre propuneri vizează eliminarea din Constituție a actualei formule de jurământ a demnitarilor. Mai exact, propunerea deputatului Remus Cernea vizează ca jurământul să se facă pe onoare și conștiință, iar formula religioasă să nu mai fie obligatorie.

Recent, parlamentarul Remus Cernea a intrat în polemică cu liderii PSD, cei care i-au sprijinit candidatura la alegerile de anul trecut, după ce a propus eliminarea finanțării, de la bugetul de stat, a Bisericii.

O altă propunere a deputatului care a stârnit discuții aprinse a fost posibilitatea recunoașterii parteneriatului legal între persoane de același sex.

Remus Cernea este președinte al Partidului Verde și a câștigat un mandat de deputat al Colegiului 9 din Constanța fiind sprijinit de PSD Constanța, el aflându-se pe listele USL la alegerile parlamentare de anul trecut din luna decembrie.

În urmă cu o săptămnă, Cernea a părăsit grupul parlamentar al PSD, el activând la acest moment ca deputat independent. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

admirator
22 mai 2013
pai ....

povestea e ca aia care depun juramintul nu au nici onoare, nici constiinta! prin urmare, s-a cautat ceva care sa poata inlocui chestiile alea pe cale de disparitie din Rrrromanik, cu o formula care sa nu-i deranjeze pe distinsii juratori. Nu puteau jura pe C.penal, sub amenintarea pedepsei ca vor fi dusi la mititica, in caz ca nu respectau juramintul... Asa s-a gasit Biblia (Coranul), ca garantie ca nu vor pati nimic, daca incalca juramintul, cat vor trai. Dincolo... vor vedea ei ce e de facut!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde