Deși MAZĂRE l-a amenințat, CERNEA nu se lasă: "Nu renunț la inițiativa mea cu finanțarea bisericilor!"

1433
11
Deși MAZĂRE l-a amenințat, CERNEA nu se lasă:
Deputatul de Constanța Remus Cernea i-a răspuns lui Radu Mazăre, după ce acesta l-a făcut tâmpit și l-a amenințat că îi rupe picioarele dacă îl mai prinde prin Constanța dacă nu-și retrage inițiativa legislativă privind finanțarea bisericilor.

Replica lui Remus Cernea nu s-a lăsat așteptată, însă a fost temperată.

"Eu nu sunt membru PSD și nu am de ce să consult reprezentanții PSD Constanța în legătură cu inițiativele mele civice sau par-lamentare. Eu conduc o formațiune politică, Partidul Verde, și avem un protocol cu PSD. Nu renunț la propunerea mea cu finanțarea bisericilor. Îmi asum ideile pe care le promovez în politică, iar atunci când sunt atacat pe nedrept, întorc creștinește și celălalt obraz. Cred că Radu Mazăre a fost dezinformat cu forma inițiativei legislative. Cât despre ceea ce a spus despre mine, sunt amuzat. Domnia sa este cunoscut ca fiind iute la mânie și nu-mi doresc ca, pentru astfel de declarații, domnul Mazăre să riște excomunicarea din partea Bisericii Ortodoxe Române care promovează un mesaj non-violent, de toleranță, pace și înțelegere", a declarat Remus Cernea.

Ce prevede inițiativa parlamentarului

Remus Cernea a ajuns în Parlamentul României după ce a candidat sub umbrela USL, în Colegiul 9 din Constanța. Recent, el a depus o inițiativă legislativă prin care Biserica să nu mai fie finanțată de la stat și crede că un procent din impozitul pe venit al cetățenilor ar fi suficient pentru nevoile Bisericii, dacă acesta ar fi redirecționat spre fi-nanțarea lor. Inițiativa lui Cernea vine în contextul în care, anul acesta, statul a acordat aproape 71 de milioane de euro pentru finanțarea bisericilor din România și străinătate. Sistemul propus de Cernea este unul similar cu direcționarea celor 2% către ONG-uri.

"Ce propun eu nu este formulat împotriva Bisericii sau împotriva statului. Este un principiu asumat de mai multe țări europene, ca Germania. Este un principiu democratic, simplu și intuitiv. Anume, fiecare persoană poate direcționa un anumit procent din impozitul pe venit către biserica de care aparține. Biserica ar avea de aici un avantaj, pentru că ar beneficia de fonduri predictibile și pe care poate conta, iar statul nu ar mai acționa arbitrar ca până acum", a declarat Remus Cernea.

El a explicat că s-a inspirat din modelul german și crede că inițiativa ar fi benefică și pentru stat, și pentru Biserică, pentru că ar avea, astfel, un venit stabil.

"Îi rup picioarele dacă îl mai prind prin Constanța!"

Liderul PSD Constanța, Radu Mazăre, le-a spus, luni seara, participanților la Conferința Organizației Județene a partidului că este supărat pe deputatul Remus Cernea în urma inițiativei legislative a acestuia cu privire la finanțarea bisericilor.

Totodată, Mazăre îi solicită acestuia să își retragă proiectul respectiv, inițiat fără a se consulta cu colegii de partid și să ceară scuze atât bisericii, cât și social-democraților constănțeni care l-au sprijinit să devină parlamentar de Constanța.

"Sunt supărat pe deputatul Cernea. Am aflat de la știri, dar nici prin cap nu mi-a trecut că ar putea fi unul de-al nostru. Că de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, că ne-a rugat premierul Ponta să-l luăm ca să poată să închidă alianța. Până la urmă l-am adoptat și el, tâmpitul, că altfel cum să-i spun când mi-au spus ziariștii că el a făcut o inițiativă să nu mai fie finanțate cultele de la buget, de la Guvern, a avut această inițiativă. Domnul deputat de la Verzi, în loc să alerge pentru noi, cei care l-am susținut, l-am ajutat ca să iasă deputatul constănțenilor, în loc să alerge să ne deblocheze multe lucruri blocate, inclusiv pe chestiuni de mediu, el, domnul de la București, de acolo din sferele lui înalte, are alte preocupări. El se ceartă cu Biserica, se ia de gât cu popii. Un tâmpit!", a afirmat Mazăre. Mai mult, acesta le-a prezentat participanților la Conferința Organizației Județene a PSD și a cerut, totodată, să voteze dacă sunt de acord cu o rezoluție cu privire la inițiativa deputatului Cernea.

"PSD Constanța nu este de acord cu inițiativa deputatului PSD Constanța Remus Cernea prin care se dorește eliminarea finanțării activității cultelor din România întrucât organizația PSD Constanța nu a fost consultată. Solicităm retragerea acestei inițiative parlamentare și în același timp îi solicităm domnului deputat Remus Cernea să-și ceară scuze public. Tuturor, și bisericii și nouă, că a făcut asta în numele nostru", este rezoluția prezentată de președintele PSD Constanța și votată în unanimitate în cadrul conferinței organizației județene a partidului.

Radu Mazăre a mai spus că dacă Remus Cernea nu își retrage inițiativa legislativă "îi rupe picioarele dacă îl mai prinde prin Constanța".

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mr.Anaconda
10 aprilie 2013
??

Te-ai gândit bine dar prost. Tu ce-ai gândit te-ai raportat la bisericile din orașe sau comune unde populația este mai numeroasă. Dar ce fac preoții care sunt la sate si fac slujbe pe nimicuri pentru că, oamenii nu au bani și sunt săraci. Cum poate supravețui acești preoți? Ar trebui să gândim din toate punctele de vedere.

miki
10 aprilie 2013
biserica

este o idee buna, dar venita prea devreme. Ne mai trebuie vreo 20 de ani pentru a putea lua in calcul o asemenea varianta, cand votul nu va mai fi influentat de preoti, credinciosi etc. Romania, o tara democratica, unde s-a pus in practica separarea puterilor in stat...este trist! Numai bine, domnule Cernea!

invata sa scri
10 aprilie 2013
esti cam prost mr anaconda

cum pot supravietui acesti preoti! nu cum poate! taranusule! dar ce zici de cei care au ,,,masini de lux,,,si ei si copiii lor? de unde? din 750 lei pe luna? sa fim seriosi,,stie omul ce stie! asa ca papagali ca tine gasim o gramada! tristule pune mana pe carte,,,dar e ok nu ai timp,,,ca ai pus mana devreme pe sapa!

Răspuns la: ??
Adăugat de : mr.Anaconda, 10 aprilie 2013
Te-ai gândit bine dar prost. Tu ce-ai gândit te-ai raportat la bisericile din orașe sau comune unde populația este mai numeroasă. Dar ce fac...
GIM
10 aprilie 2013
"Rușine vouă, netoți de țară!"

"Rușine vouă, netoți de țară!" http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=8324

verdeata
10 aprilie 2013
Mazare incurca borcanele

Bei Cernea, iti rupe Mazare picioarele. II trebuie o relatie buna cu Beserica ca incepe sezonu' si trebuie sa vina IPS-ul sa stropseasca carele alegorice, sa fie frumos prin Mamaia, fetele sa fie ude, sa dea bine din booci, nu sa fie lesinate....pei cum altfel mai Cernea...strici afacerea ma verdeata..

raspopitul
10 aprilie 2013
religia este cea mai veche politica prin care unii intr-un mod elegant ii asupresc pe altii

Foarte buna initiativa. Cine e credincios sa dea banul unde vrea, dar eu din banii mei prefer sa se duca banii in medicina. Rog toti credinciosii sa bage manutza in buzunar si sa faca donatii cat mai mari catre biserica pe care o vor, iar cand sunt bolnavi sa mearga tot la biserica. Religia a tras inapoi omenire cateva sute de ani. Dar, este si asta o forma de indobitocire a speciei umane. Dca unii va simtiti lezati, nu imi cer scuze - deoarece astept sa va reveniti la normal.

marian
10 aprilie 2013
biserica

frumos comentat de raspopitul ....cine doneaza ptr biserica sa se trateze tot in biserica

Răspuns la: religia este cea mai veche politica prin care unii intr-un mod elegant ii asupresc pe altii
Adăugat de : raspopitul, 10 aprilie 2013
Foarte buna initiativa. Cine e credincios sa dea banul unde vrea, dar eu din banii mei prefer sa se duca banii in medicina. Rog toti credinciosii sa...
:))))
10 aprilie 2013
amuzant

sa incerce Cernea sa isi ingroape crestineste rudele sau prietenii fara un banut in buzunar...sa vedem ce iese....ca nici un preot nu se baga de bunavoie si gratis, pana nu vede facture de la primarie si de la asistenta sociala . asa se ingro apa oamenii fara surse de venit. nimic din doctrina crestina pe care o promoveaza ei nu se aplica in practica. nu exista preot sarc in Romanica. sau poate da , o fi vreunul ratacit pe ici pe colo dar Acela e cu adevarat credicions si dedicat credintei si enoriasilor. restul sunt o adunatura de bisnitari care conduc biserica si enoriasii ca pe un srl . ps. un exemplu: unul din preotii de la poarta 6 , acum cativa ani , a venit la biserica ptr. slujba de dimineata ofuscat complet ca a trebuit sa ii dea masina sa sotiei. care sotie avea masina personala in service. va dati seama ce problema grava???cti dintre enoriasii lui isi permit sa aiba doua masini...majoritatea nu au nici macar una. ne ma vorbind de dascal care e mai mereu "miruit" la prima ora a diminetii...

jjjj
10 aprilie 2013
proiect

proiect venit de la unul ales la gramada pe banii USL. sprijinirea bisericii vizeaza salriul minim pe care il acorda statul pentru preotul ortodox, musulman, catolic, etc. proiectul vine de la unul care a fost huiduit ca a UITAT de ce a fost ales- vezi piata Universitatii pe 4.04 si e contestat de membrii PV- oricum da afara tot. pe fondul unei imagini din ce in ce mai sterse a iesit cu un scandal - tipic politichii dambovitene. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=58&cam=2&leg=2012&pag=5- palamentarul fara venituri dar... cu CREDIT luat, caz de SF.

crestin
10 aprilie 2013
mi-e sila!

Popii sunt plini de bani, fura din cutia milei, pleaca cu sacose pline de oriunde, fie nunta, fie mort, fie botez. Citesc in goana slujba cu gandul la banii de la urmatoarea slujba, abia daca intelegi doua-trei cuvinte. Au averi personale uriase, vezi imputitul de la Dorna -Arini, multi milionar in euro. Au masini de lux cu care cutreiera prin catune amarate si printre oameni necajiti. Sunt o clasa de toata scarba! Mergi inainte tinere si lasa pe Dumnezeu sa te judece, nu mizerabilii de la psd!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2626 secunde