Restanțierii din Mangalia ar putea fi debranșați de la sistemul public de termoficare

527
1
Restanțierii  din Mangalia ar putea fi debranșați  de la sistemul public de termoficare - listeintretinere1339783654-1362782382.jpg
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, împreună cu reprezentanți ai RAJA și Golderm s-au întâlnit cu președinții Asociațiilor de proprietari din localitate pentru a dezbate problemele cu care se confruntă cetățenii care locuiesc la blocuri.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții Asociațiilor s-au arătat nemulțumiți de majorarea prețului la apa rece și au dorit o notă de fundamentare în acest sens. De asemenea, s-a mai discutat despre racordarea centralelor termice la conducta de gaze naturale, precum și reabilitarea blocurilor. 


Directorul Goldterm, Dan Georgescu, a precizat că până la sfârșitul anului toate centralele mari din oraș vor fi racordate la gaz, ceea ce ar putea duce la o diminuare a prețului gigacaloriei. Totodată, el a declarat că, în prezent, există un număr de 12 asociații din totalul de 250, care nu au achitat facturile pentru agentul termic, pe luna decembrie.

"Acest aspect ar putea conduce la sistarea căldurii și a apei calde la Asociațiile în cauză, în următoarele zile", a completat Georgescu.

În același timp, s-a pus problema ca reprezentanții Primăriei să verifice periodic activitatea financiar-contabilă a Asociațiilor de Proprietari, ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor că ar exista probleme de facturare la populație.

Referitor la mansardarea blocurilor, primarul Cristian Radu a vorbit despre atragerea de investitori care au proiecte sustenabile în acest sens, cu obligația să reabiliteze termic imobilele, fără implicarea de costuri din partea cetățenilor sau a municipalității.

"Ne dorim confort pentru cetățeni, iar soluția mansardării blocurilor ar fi benefică atât pentru populație, cât și pentru locatari. Costurile la întreținere s-ar putea diminua considerabil, iar valoarea apartamentelor ar putea crește", a precizat edilul Cristian Radu. 


Comentează știrea

toma florin
10 martie 2013
Viitorul este electric!

Nu cred o iota. Gazul in RO este o resursa scumpa si rapid epuizabila. Solutii de viitor: www.epanouri.ro Debransarea este solutia. Sunt in piata centrale pe inductie, boilere inductie, tehnologia infrarosu, panouri marmura cu inertie termica mare, folii incalzire in pardoseala. Enel-ul italian va fi obligat sa accepte racordari la retea cu sisteme hibride de generare energie electrica verde si ieftina! De ce sa platim 30.000 lei o racordare si TRAF -ul sa intre in proprietatea "statului"?! Cu 17.000 lei va instalam o eoliana de 2 kwh-sistem complet...Va recuperati investitia in primul an.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4783 secunde