Robert Sighiartău: „Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită”

252
1
Robert Sighiartău: „Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită” - numireaunuipsdistfotorobertsighi-1641583467.jpg
Vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău afirmă că numirea lui Gheorghe Florin Cârciu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este „absolut nepotrivită”, anunţând că va cere în prima şedinţă a Biroului Executiv al partidului „remedierea acestei imense erori politice”.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziţia în mod normal trebuie să fie a PNL. Şi nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români care de-a lungul timpului şi-au pus speranţa şi nădejdea în guvernări pro dreapta politică şi în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte aşteptări de la un Guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toţi, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcţia de secretar de stat pentru problemele Diasporei şi nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant”, a scris Sighiartău, joi, pe Facebook.

El a adăugat că va cere „remedierea” situaţiei în prima şedinţă a Biroului Executiv al PNL.

„O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima şedinţă de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar şi a Guvernului în ansamblu”, a completat liberalul.

Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. 



Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1868 secunde