Legea picnicului are drum liber în Parlament

Români, pregătiți grătarele!

1020
Comisia pentru administrație din Senat a întocmit, ieri, un raport de admitere la Legea picnicului, inițiată de deputați ai PDL, PSD, PNL și UDMR, care reglementează activitatea de picnic, precum și obligațiile ce revin administratorilor zonelor amenajate.
Raportul a fost adoptat cu cinci voturi "pentru", două "împotrivă" și două abțineri.
Legea picnicului stabilește zonele aparținând domeniului public sau privat al statului dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă, precum și zonele din parcuri și păduri aflate în domeniu intravilan în care activitățile de picnic sunt permise. Proiectul prevede și o serie de penalități pentru cei care încalcă dispozițiile, a căror cuantum variază de la 100 la 50.000 de lei.
Potrivit inițiatorilor, picnicul este o activitate care are deja tradiție la români, dar trebuie să devină o experiență civilizată, notând cantitățile impresionante de deșeuri care rămân în urma turiștilor și eforturile autorităților de a opri degradarea zonelor în care se desfășoară astfel de activități.
"Acțiunile de ecologizare sunt o muncă de Sisif. Scopul proiectului este de a preveni, reduce și elimina impactul negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populației, generat de practicarea inadecvată a activităților de picnic", se arată în expunerea de motive.
Proiectul a fost inițiat de deputații Sulfina Barbu (PDL), Korodi Attila (UDMR), Carmen Moldovan (PSD) și Adriana Săftoiu (PNL). Senatul este prima Cameră sesizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde