,,România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa o țară"

180
1
,,România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa o țară
Președintele Traian Băsescu a răspuns,astăzi, acuzațiilor vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, privind planul șefului statului român de integrare a Republicii Moldova în UE, apoi anexarea acesteia la România, Băsescu spunând că țara noastră nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa o țară, scrie realitatea.net.


Traian Băsescu a adăugat că oficialul rus, "cum se trezește, face o declarație" la adresa țării noastre, apoi își bea "ceaiul sau ceva". Președintele României a fost întrebat în cadrul conferinței de presă comune cu președintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, cum comentează afirmația vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit căreia: "«Calul Traian» (Traian Băsescu) a pregătit pentru Republica Moldova două etape: inițial, «integrarea în Uniunea Europeană», apoi Anschlussul (anexarea) ei de către România".


Traian Băsescu a răspuns: "Să dea Dumnezeu să reușim cu integrarea Moldovei în Uniunea Europeană". Șeful statului a menționat că România nu și-a declarat niciodată intenția de a anexa o țară.


"Bătălia noastră este pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru că atunci aproape nu vom mai avea frontiere. Vom fi cetățeni europeni, și noi, și cetățenii Republicii Moldova. Vom vorbi aceeași limbă, vom avea mai mult sau mai puțin aceleași obiective, vom avea aceeași istorie în interiorul Uniunii Europene", a adăugat șeful statului român.






Comentează știrea

Dan
2 octombrie 2013
Cearta de carciuma

Nu prea stie Base ce bea Rogozin si nici Rogozin nu prea cred ca e la current cu ce prefer Base. Treaba e ca amandoi emit vorbe cu iz ciudat de carciuma,fiecare de alta carciuma,normal....Ar fi bine sa se intalneasca si sa se puna pe baute zdravan si sa nu mai trancane-n public in numele popoarelor,sa ramana impreuna si sa-si borasca ficatii ascunsi de restul lumii!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3941 secunde