Românii din străinătate, sfătuiţi să voteze la parlamentare prin corespondenţă

130
Românii din străinătate, sfătuiţi să voteze la parlamentare prin corespondenţă - romaniidinstrainatate-1601827744.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, recent, că recomandă ferm românilor din străinătate, în contextul pandemiei COVID-19, să opteze pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare programate în decembrie.

„Chiar dacă în acest moment avem doar două state care nu au permis votul pe teritoriul lor - Malta şi Nigeria -, sunt multe situaţii în care autorităţile statelor de reşedinţă, în dialogul cu misiunile diplomatice şi consulare ale României, au recomandat în mod repetat încurajarea votului prin corespondenţă”, a afirmat şeful diplomaţiei române.

Astfel, a încurajat înscrierea pe platforma dedicată.

„Vreau să recomand în mod ferm, insistent ca cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă şi să se înregistreze pe platforma votstrainatate.ro”, a spus el.

În acest sens, a vorbit şi de rezerve din partea cetăţenilor români referitor la înscrirea online. Pentru a se înregistra ca votanţi prin corespondenţă, românii trebuie să trimită codul numeric personal, copii ale actelor ce atestă rezidenţa lor în respectiva ţară şi adresa unde vor să primească buletinul de vot.

„Nu există niciun fel de pericol din punct de vedere al siguranţei datelor votanţilor. CNP-urile sunt criptate atunci când sunt utilizate în acest proces electoral. Datele personale nu ajung în niciun fel la vreo altă instituţie pentru a fi folosite în alt scop. Ele sunt utilizate strict pentru gestionarea şi desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral, atunci când vorbim în acest caz despre votul prin corespondenţă”, a mai spus Aurescu, la Digi 24.

De asemenea, ministrul de Externe a precizat că românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota la orice secţie din afara ţării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde