RUTE OCOLITOARE către SUDUL LITORALULUI. Proiectele au primit finanțare prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”

709
Două proiecte realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța au primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectele sunt incluse în lista făcută publică, vineri, 22 iulie, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu este vorba despre „două proiecte cheie de modernizare a infrastructurii județene”, în valoare de 140 de milioane de lei.

„Prin cele două proiecte vor fi realizate două rute ocolitoare, care vor decongestiona traficul în partea de Sud a județului, una dintre cele mai „sufocate” zone din Constanța. Proiectul de modernizare a DJ 393, tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa. Ruta ocolitoare va avea 23,65 de kilometri, iar valoarea proiectului este de 97.000.000 de lei. Proiectul de modernizare a DJ 391, tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința. Ruta ocolitoare va avea 11,7 kilometri, iar valoarea proiectului este de aprox. 43.000.000 de lei”, a afirmat Mihai Lupu.

Cei 140 de milioane de lei (aprox. 28 de milioane de euro) obținuți de județul Constanța, prin cele două proiecte realizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă, reprezintă un sfert din suma totală primită de Constanța, pentru toate proiectele depuse de instituțiile publice din județ, pentru a fi finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, mai arată reprezentantul CJC. „Urmează, în perioada imediat următoare, semnarea contractului, procedura legală privind organizarea licitațiilor și începerea lucrărilor. Este pentru prima oară, în ultimii 30 de ani, când administrația locală a găsit soluția privind modernizarea infrastructurii rutiere în zona de Sud a Constanței. O zonă care afectează dramatic un număr mare de persoane, precum și activitatea economică a județului.

Proiectele noastre continuă, pentru că merităm cu toții o viață cel puțin decentă, aici, în Constanța”, a subliniat Mihai Lupu. 

Pagina a fost generata in 0.394 secunde