Scandal în PDL Constanța. Primarii sar la gâtul președintelui Gigi Chiru

626
8
Scandal în PDL Constanța. Primarii sar la gâtul președintelui Gigi Chiru - primaripdl-1364223659.jpg
Susținătorii Elenei Udrea din filiala partidului de la malul mării, au organizat, ieri, o conferință de presă la sediul PDL Constanța, unii dintre ei dându-și demisia din funcția pe care o ocupau în cadrul partidului, însă nu și din formațiunea politică.

La conferință au participat prim-vicepreședintele PDL Con-stanța, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, primarul comunei Cuza-Vodă, Niculae Horneț, primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, vicepreședintele PDL Constanța, consilierul județean Corina Gheorghe și secretarul executiv Petrișor Cruceanu.

Printre altele, ei au reclamat, ieri, că sunt nemulțumiți deoa-rece președintele PDL Con-stanța, senatorul Gigi Chiru, nu ar fi respectat lista de delegați care au fost prezenți la Convenția Națională a PDL.

Mai exact, ei au reclamat că, inițial, au fost stabiliți anumiți delegați dar, ulterior, după ce aceștia au anunțat că o vor susține pe Elena Udrea, au fost înlocuiți de pe liste de Gigi Chiru care l-a susținut pe Vasile Blaga.

"Democrat-liberalii care cred cu adevărat în valorile dreptei autentice și în democrație vor să pună capăt jocurilor de culise și intoxicărilor din mass-media care au caracterizat PDL în ultima perioadă. Alături de alți colegi primari, reprezentanți ai autorităților locale și județene, credem că este datoria noastră să spunem lucrurilor pe nume și să lăsăm practicile furtului de voturi, de urne sau alte materiale în seama celor care ne-au dovedit că numai folosind astfel de practici pot obține numărul necesar de voturi pentru o funcție în partid. În lumina faptelor petrecute la Convenția Națională PDL din 23 martie și a prestației organizației Constanța credem că lucrurile nu mai pot fi ținute sub preș: legitimitatea unui lider nu stă în alegeri trucate-aranjate", a spus primarul Vasile Delicoti.

El a mai precizat că a tot tăcut până acum vizavi de neregulile din partid în speranța că lucrurile se vor îndrepta iar Gigi Chiru va respecta anumite negocieri din interiorul filialei, dar i-a ajuns cuțitul la os când a văzut că, delegații au fost alții și nu cei stabiliți de comun acord în BPJ.

În aceste împrejurări, Vasile Delicoti, Corina Gheorghe și Petrișor Cruceanu au anunțat că își dau demisiile din funcțiile deținute în cadrul Biroului Permanent Județean al PDL Constanța.

"Ne dăm demisiile din funcții, dar nu plecăm din partid. Suntem de dreapta și așa vom rămâne. Eu, niciodată, nu m-am gândit să plec din PDL însă în aceste condiții, ne dezicem de actuala conducere de la Constanța, de președintele Gigi Chiru care nu-și respectă nici măcar propriile promisiuni", a spus Vasile Delicoti.

La rândul lui, primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, a decla-rat că nu poate colabora cu actualul șef al PDL Constanța dar nici nu poate rămâne imun la ceea ce se întâmplă acum în partid.

"Sunt de dreapta și așa o să rămân. Eu am muncit în partidul asta și nu permit să vină cineva și să facă ce vrea în el. Să se înțeleagă bine, noi nu avem nimic cu sigla partidului, doar cu cel care conduce acum organizația de la Constanța. Îl asigur, totuși, că peste două săptămâni, lu-crurile vor sta altfel. Să vedem atunci ce organizații din județ îl vor mai susține pe Chiru și ai lui", a spus primarul din Castelu, Nicolae Anghel.

"Noi trebuie să ne luptăm cu USL, nu între noi!"

La rândul lui, vizavi de ceea ce se întâmplă în aceste momente în Organizația Județeană a PDL Constanța, președintele Gigi Chiru, a spus: "Referitor la acuzațiile făcute de anumiți membri ai PDL, unii chiar aflați în posturi de conducere ale organizației județene, eu nu știu care sunt problemele lor, nu au venit să discute cu mine. Îi invit la partid sâmbătă, când mă întorc de la Parlament, să discutăm problemele așa cum se cuvine, nu prin intermediul presei. În acest moment se pune în joc imaginea partidului pentru scopuri personale, iar această strategie nu este una fericită pentru PDL sau pentru Organizația Constanța. Nu este un capăt de țară că a câștigat Vasile Blaga șefia partidului, așa cum văd situația cei care au susținut-o pe Elena Udrea, iar echipa de la Constanța va trebui să funcționeze oricine ar conduce partidul la centru. Lupta noastră cu USL trebuie să continue!", a spus Gigi Chiru.

El a adăugat că atacurile personale nu folosesc nimănui, ci doar adversarilor partidului, așa că, din calitatea de președinte al PDL Constanța, le transmite colegilor săi că trebuie să găsească împreună soluții pentru lupta cu USL, nu să se lupte între ei.

"Pe cei care au dat declarațiile ostentative în presă îi aștept să discutăm pentru că problemele pot fi rezolvate atunci când sunt discutate, nu atunci când există ceartă. Din toate declarațiile ce conțineau atacuri personale eu nu am aflat nicio problemă directă, legată de partid, a semnatarilor. Nu trebuie să încercăm să forțăm ușa conflictului când putem folosi dialogul! Nu ne putem impune ideile și preferințele prin forță. În furia momentului și în dezamăgirea eșecului, colegii mei au ales ca unic canal de comunicare presa. Eu îi sfătuiesc să-și amintească că organizația PDL Constanța funcționează în baza unui statut, nu în baza dorințelor și aspirațiilor personale", a mai precizat președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru.

Comentează știrea

Hanibal
26 martie 2013
rascoala primarilor

Se pare ca schimbarea clasei politice se face in Romania de sus in jos, electoratul lasandu-se in continuare amagit de oportunisti si demagogi. A fost nevoie de Conventie pentru ca PDL sa constate ca sufera de aceleasi boli ca si celelalte partide. In PDL Constanta nu mai este vorba de boala ci de agonie , securea razboiului pregatita de Chiru impotriva lui Mazare fiind scoasa din buturuga de catre cei recent alesi in conducerea organizatiei pentru a-l decapita pe brunetul presedinte. Chiru a reusit sa demonstreze cu ocazia Conventiei ca este un impostor, o mediocritate ,un demagog. Incult si lipsit total de calitatile necesare unui lider de partid, face si el ce stie mai bine : sa minta, sa fure , sa dezbine. A cheltuit sume imense nu pentru a-l darama pe Mazare ci pentru a-si consolida pozitia de presedinte inlaturandu-si rivalii si pentru a ajunge unde n-a visat neam de neamul lui , in Parlament. Sediul PDL este pustiu. Pana si Cojocaru , geambasul de babe fugite din PNL l-a parasit si a plecat la Cuculetu. Au ramas cadrele de baza. Maciuca si Mardarescu . Si Constantin marele tragator de sfori, specialist in organizarea meselor festive , vesnic candidat la ceva s-a dat la fund. Chiru a transformat organizatia in șatră si el se pretinde a fi bulibașă . Din pacate pentru el , nici pentru aceasta functie nu are calitatile necesare. Ne surprinde tacerea dlui Mandila ajuns secretarul particular al presedintelui Chiru. Sa speram ca primarii revolutionari vor reusi sa curete grajdul organizatiei.

scipio
26 martie 2013
"honney"

pacat de interpretarea ta si de timpul acordat acestui subiect, esti prea radical, acest chiru va da o noua imagine PDL la Constanta, sper sa ajunga la un consens cu o parte din revoltatori, nu cu toti, o parte din ei nici nu merita sa -ti mai consumi energia. In concluzie, esti prea radical pentru un om care are curajul sa se opuna nenorocirilor mazariste, ca un mic detaliu... in cateva luni sa vezi ce parc eolian isi da inaugura sticlarul de la Catelul, afacere facuta cu girul lui Nicusor, iar de aici poti trage multe interpretari...

PDL/ist pana la moarte!
26 martie 2013
Chiru / presedinte PDL!

Primarii unor comunitati mici din judet s-au revoltat! Daca sunt primari si nu mai vor in PDL sa demisioneze si sa candideze ca independenti, sa vedem cine-i mai alege?! De Gheorghe Corina n-am auzit niciodata nimic, asta cine mai este? Era una sustinuta de PSD, candva, este aceeasi persoana? Oricum, "La cratita, femeie fara minte si caracter!"

Mr.Auschwitz
26 martie 2013
Vorbeam singur

Epoca 2008-2012 a fost Epoca Concentratelor in organizatia PDL Constanta.Pedeleii s-au batut patru ani pentru niste posturi platite de stat.Tin minte ca intr-o zi ,Banias s-a oprit din fuga lui ca sa-i atraga atentia lui Mazare ca orasul Constanta are cateva obiective turistice.A fost o atentionare amicala,ca intre prieteni.In Epoca 2012-2016 pedeleii au alte treburi.Primarii sar la gatul presedintelui Gigi Chiru.Sunt ocupati oamenii.Daca treburile stau asa secolul XXI va fi pesedist sau nu va fi deloc.Are dreptate Hanibal.

un comentator timid
26 martie 2013
parerea noastra conteaza?

Citesc cu atentie comentariile si uneori cred ca este necesar sa sprijinim anumite pareri. O fi important si parcul eolian de Castelu,urmand sa platim si mai scump energia electrica eoliana decat cea produsa de centrale,dar pana atunci.ne jupoaie RADET si CET.L-a vazut cineva pe Cgiru si gasca lui ocupandu-se de aceasta problema? Chiru nici nu sufla in fata lui Mazare decat rar si de forma.Culetu se dovedeste mai activ si se manifesta serios in aceasta probleme.

sava
26 martie 2013
Demagogul INCULPAT

Chiru este ghidusia politicii dobrogene.Un vopsit,un prefacut,un impostor,un escroc,un santajist....s.a.m.d.

otilia
26 martie 2013
radet

Omule, nu citesti ziarele, Chiru a initiat chiar si un protest cu oameni in fata la RADET. Cit despre Mazare, Chiru s-a dus peste el la o sedinta unde vroia sa vinda cazinoul. Si multe altele, mai citeste si tu unoeri afli lucruri importante.

otilia-
29 martie 2013
dansezi la bara?

Bulibasa chiru are parte de prea multa atentie. Este jenant ca un interlop ca asta a ajuns sa fie bagat in seama de oameni . Un infractor , sarlatan, camatar si proxenet. ce poate sa faca???? sa fure, sa insele, sa minte , sa pacaleasca. Felicitari !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6937 secunde