Scandal politic la Kogălniceanu pe locuințele ANL. Primarul Ancuța Belu acuză PSD că sabotează proiectul

262
1
Scandal politic la Kogălniceanu pe locuințele ANL. Primarul Ancuța Belu acuză PSD  că sabotează proiectul - belu7-1440434457.jpg

Articole de la același autor

Vechiul conflict al primarului liberal al localității Mihail Kogălniceanu cu aleșii locali ai PSD nu este nici pe departe încheiat. Primarul Ancuța Belu a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o serie de acte prin care aduce lămuriri legate de repartizarea locuințelor ANL.

Cearta dintre cele două tabere din Consiliul local Mihail Kogălniceanu, cea a PSD și cea a liberalilor, a degenerat la ultima ședință de Consiliu local, când a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a calma spiritele. A fost deschisă o anchetă și au fost înregistrate mai multe plângeri penale. De partea cealaltă, oamenii sunt revoltați pentru că nu înțeleg de ce nu intră odată în posesia locuințelor tip ANL.

"Mi-ar fi plăcut să organizez o conferință de presă cu realizările mele, însă sunt nevoită să aduc anumite lămuriri legate de repartizarea locuințelor ANL " a declarat primarul Belu.

Reprezentantul comunității din Mihail Kogălniceanu a subliniat că lista beneficiarilor locuințelor ANL a fost stabilită de Comisia socială de analiză a cererilor ANL, componența fiind aprobată de Consiliul Local al comunei. Belu a spus că atribuirea locuințelor în blocul ANL II a fost prima dată supusă aprobării în luna februarie a acestui an. Proiectul a fost respins, deși s-a folosit procedura folosită la acordarea locuințelor din blocul ANL I, din februarie 2012.

"Deoarece criteriile de eligibilitate nu fuseseră adoptate la repartizarea locuințelor din blocul ANL I, le-am transmis Ministerului Dezvoltării. Procedural, acestea au fost adoptate de Consiliul Local în luna iunie. Pe 21 iulie au fost reverificate dosarele conform procedurii adoptate de ministerul Dezvoltării și Consiliul Local. Pe 31 iulie, consilierii locali au fost convocați în ședința ordinară, când aleșii locali ai PSD au ales să nu voteze și să părăsească sala de ședințe. Nu vrem să facem niciun fel de comentariu referitor la modul în care unii aleși locali au ales să-și facă datoria față de cetățenii care i-au ales și nici cu privire la comportamentul lor. V-am pus la dispoziție CD-ul cu ședința Consiliului local, pe rol fiind demarate cercetări de organele abilitate. Cu privire la cei care au solicitat locuințe ANL și au fost respinși deoarece nu respectau criteriile de eligibilitate, cinci dintre cei care s-au aflat pe listă sunt rude cu consilieri locali care au părăsit sala de ședințe pe 31 iulie," a declarat Belu.

Șefa administrației publice locale, Ancuța Belu, și-a exprimat mâhnirea că unii oameni se lasă influențați politic în loc să privească condițiile sociale de care s-a ținut cont atunci când s-a întocmit lista beneficiarilor ce vor urma să se mute în casă nouă.

"În comuna Mihail Kogălniceanu au fost construite două blocuri de către Agenția Națională a Locuințelor și nu de fostul primar Iosif Valer Mureșan de la PSD", a spus primarul Belu. "La acea vreme, obligația primăriei și a consiliului local a fost de racordare la utilități, lucru pe care domnul Mureșan nu l-a făcut nici la primul bloc ANL, acolo unde chiriașii au suportat pe cheltuiala lor aceste branșamente", a spus șefa administrației publice din Kogălniceanu, care a adăugat că are în plan un proiect prin care s-ar putea construi alte trei blocuri.

Dacă până acum dialogul cu aleșii locali ai PSD nu a avut succes, primarul comunei Mihail Kogălniceanu a subliniat că este deschisă să stea la masa tratativelor cu colegii social democrați, considerând că trebuie rezolvate aceste neînțelegeri deoarece interesul cetă-țenilor trebuie pus mai presus de orice dispută politică. 

Comentează știrea

Gabriel
25 august 2015
Un viitor mai bun

Susțineți-vă scopurile și planurile cu perseverență și hotărâre. Nu luați niciodată în considerare posibilitatea eșecului. Niciodată să nu vă gândiți că ați putea renunța. Hotărâți să stați pe poziție, indiferent ce s-ar întâmpla. Si, atâta vreme cât veți refuza să renunțați, veți avea succes, în cele din urmă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3762 secunde