Se destabilizează PNL Constanța din cauza lui Vergil Chițac? "Nu s-a stabilit nimic!"

4755

Articole de la același autor

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o vizită de câteva ore, la Cernavodă. Pe lângă liderul filialei de la malul mării, Bogdan Huțucă, la întâlnirea respectivă au mai participat liberali din conducerea filialei și edili din județ, precum și viitori candidați la funcția de primari.

Cu toate că anumite persoane au lansat informația că la întâlnire ar fi participat și Vergil Chițac, fostul senator liberal, actualmente senator independent, lucrurile nu au stat întocmai. Mai mult, din câte se pare, cei din echipa senatorului, care au transmis pe piață astfel de mesaje, au încercat doar o posibilă manipulare, deoarece nici informația că Vergil Chițac ar fi fost stabilit drept candidat al PNL nu este confirmată.

Surse din rândul liberalilor susțin că aceste informații au doar rolul de a destabiliza PNL Constanța și de a pune presiune pe cei abilitați să decidă viitorul filialei constănțene. Concret, deși mai mulți liberali importanți și-au spus deja punctul de vedere cu privire la o eventuală candidatură a lui Vergil Chițac susținută de PNL, se insistă pe această formulă: Vergil Chițac să fie candidatul PNL pentru Primăria Constanța. Cu toate că acesta a plecat în 2017 din formațiunea politică trântind și ușa în urma sa!

"Nu suntem batjocura nimănui! Parcă zici că cineva vrea să ne destabilizeze din nou! După ce în 2016 ne-am trezit cu el parașutat în partid și am alergat să-i facem campanie acestui individ (n.r. - Vergil Chițac), ulterior ne-a întors spatele și a anunțat că renunță la mandatul de consilier local. Era greu pentru el să stea acolo și să se bată cu PSD-ul! Doar face pe viteazul că poate fi salvatorul Constanței! În realitate, este doar un arogant, bun să dea din gură! Suntem mulți care nu suntem de acord ca el să revină. Dacă este așa capabil, să candideze independent. Avem și noi în partid liberali, oameni dedicați și capabili să se lupte cu PSD-ul. Sau ar mai fi varianta de a face alianță cu USR și în urma unor negocieri serioase să fie susținut ori un candidat PNL, ori un candidat USR", a spus unul dintre liberalii constănțeni nemulțumiți.

Candidații, anunțați la sfârșitul săptămânii

Contactat de "Cuget Liber", președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a clarificat situația.

"Confirm faptul că ne-am întâlnit cu președintele Ludovic Orban, însă domnul Vergil Chițac nu a fost prezent. Mai mult, vă asigur că nici măcar la acea întâlnire nu s-a luat în discuție o posibilă candidatură a lui Vergil Chițac. Nu s-a adus în discuție așa ceva acolo! Am avut alte discuții. Au fost dezbătute diverse teme de politici publice și teme de administrație locală", a declarat Bogdan Huțucă.

Întrebat fiind de redactorii "Cuget Liber" dacă, totuși, se confirmă că Vergil Chițac ar urma să fie candidatul PNL la Primăria Constanța și dacă acesta se va reînscrie în PNL sau va rămâne independent susținut de PNL, Bogdan Huțucă a evitat să dea un răspuns concret.

"Nu s-a stabilit nimic! Suntem într-un proces de negociere atât în interiorul organizației, dar și cu posibili parteneri politici. În paralel derulăm o activitate de analiză a cercetărilor succesive efectuate privind intenția de vot a electoratului din Constanța și profilurile candidaților înscriși până în prezent în cursa electorală. La sfârșitul săptămânii, urmează să anunțăm public candidații la primării și Consiliul Județean ca urmare a votului în Biroul Permanent Național", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Reamintim faptul că liberali de la centrul partidului insistă ca Vergil Chițac să fie candidatul PNL la Primăria Constanța la alegerile din iunie. Chiar dacă acesta a avut șansa, în 2016, de a demonstra că știe să se lupte umăr la umăr cu PSD-ul din postura de consilier local, dar a renunțat, preferând o poziție mult mai lejeră, cea de senator. Și chiar dacă Vergil Chițac a părăsit partidul după ce s-a văzut senator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : PNL nu va renunța la cota unică
Pagina a fost generata in 1.944 secunde