Ultimele scenarii PNL pentru declanșarea anticipatelor. Se va renunța la miniștrii controversați

347
Ultimele scenarii PNL pentru declanșarea anticipatelor. Se va renunța la miniștrii controversați - dddd-1582714898.jpg
După discuțiile purtate marți noaptea de liderii partidului, liberalii au decis că vor insista în continuare pe anticipate și s-a conturat ca scenariu de lucru desemnarea unui premier tehnocrat din interiorul actualului Guvern, pentru a fi respins în Parlament, iar după asta, ultimul pas înainte de dizolvarea Parlamentului ar fi desemnarea lui Ludovic Orban ca a treia propunere de premier de sacrificiu, potrivit Digi 24.

Numele aflate pe masa lui Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru sunt Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu. Este posibil ca Ludovic Orban să facă parte din noul guvern propus pentru a fi respins de Parlament, pe un post de vicepremier sau la un portofoliu important.

Totodată, liberalii susțin că din noul Cabinet vor dispărea câteva nume controversate, în frunte cu ministrul Sănătății, Victor Costache, acuzat că a dăunat grav imaginii partidului prin gafele de comunicare în scandalul reformei din Sănătate. Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ar putea fi schimbat din funcție, după ce l-a iritat pe șeful său, Ludovic Orban, cu subiectul Irina Rimes, ambasador al lui Brâncuși. Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, ar putea pierde și el nominalizarea, din aceleași motive de imagine proastă.

În ședința de marți noaptea, liberalii luaseră în calcul și varianta instalării unui guvern până la alegerile la termen, în decembrie, având în vedere că procedura pentru anticipate a fost blocată deja de CCR și există criza coronavirusului, care necesită existența unui Executiv funcțional. Aripa Orban a PNL s-a opus însă acestei idei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5667 secunde