Sebastian Bodu îi cere lui Mazăre să-și folosească influența în proiectul de regionalizare

2289
13
Sebastian Bodu îi cere lui Mazăre să-și folosească influența în proiectul de regionalizare - sebastianbodu-1360252353.jpg
Proiectul conform căruia, în cazul unei regionalizări, capitala ar urma să fie la Brăila și nu la Constanța a isterizat locuitorii județului nostru.

În cursul zilei de ieri, oriunde te duceai, mai toată lumea discuta despre această aberație.

În acest context, mai mulți lideri politici au luat atitudine, printre ei aflându-se și europarlamentarul constănțean Sebastian Bodu.

Acesta a transmis un comunicat de presă în care îi cere public primarului Constanței, Radu Mazăre, să își exercite influența politică în USL pentru a modifica proiectul de regionalizare a României, conform căruia reședința Regiunii Sud-Est, cuprinzând județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, va fi în municipiul Brăila.

"Indiferent care au fost criteriile după care s-a făcut această desemnare, nu există niciun motiv economic, administrativ sau geo-politic pentru care reședința să nu fie municipiul Constanța, ci municipiul Brăila sau oricare alt municipiu de pe raza noii regiuni. Este pur și simplu o bătaie de joc și o insultă la adresa locuitorilor celui mai mare și mai important oraș al regiunii. Dacă primarul Mazăre nu intervine pentru a modifica această decizie înjositoare, voi solicita public organizarea unui referendum local, astfel încât presiunea asupra primarului, singurul care poate propune organizarea referendumului, să vină chiar din partea constănțenilor. E adevărat că primarul Constanței, bucureștean fiind, nu prea e interesat de astfel de detalii, în speță, unde va fi capitala regională. Probabil că, daca nu ar fi Brăila, ar putea fi și Rio de Janeiro", a spus europarlamentarul Sebastian Bodu.

Potrivit ultimului proiect de regionalizare făcut public, România va avea opt regiuni - București-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud și Sud-Est - care vor avea competențe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual și un președinte, în fruntea unui consiliu regional, potrivit proiectului Legii privind regiunile.

Proiectul prevede că teritoriul național al României este împărțit în opt regiuni, cu reședințele la București, Alba Iulia, Piatra Neamț, Cluj Napoca, Brăila, Timișoara, Craiova, Călărași, iar fiecare regiune este formată din două sau mai multe județe.

Regiunile prevăzute de proiect sunt: Regiunea București-Ilfov - municipiul București și județul Ilfov, cu reședința în municipiul București; Regiunea Centru - județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, cu reședința în municipiul Alba Iulia; Regiunea Nord Est - județele Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui, cu reședința în municipiul Piatra Neamț; Regiunea Nord-Vest: județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, cu reședința în municipiul Cluj-Napoca; Regiunea Vest: județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, cu reședința în municipiul Timișoara; Regiunea Sud-Vest: județele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, cu reședința în municipiul Craiova; Regiunea Sud: județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, cu reședința în municipiul Călărași; Regiunea Sud Est: județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, cu reședința în municipiul Brăila.

Regiunile sunt unități administrativ-teritoriale în care se exercită autonomia regională și în care se organizează și funcționează autorități ale administrației publice regionale.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
make
8 februarie 2013
CIOCU MIC !

Bai bosorogilor din Constanta, ce nu va convine, nu voi ati votat USL ? Ciocu mic, gura in pod si ochii la usa.

My name is Nelu. Nelu Iliescu
8 februarie 2013
2 sud est

Nu ne lasa ei Nicusor si Raducu la mana altora! Dar in loc de 2 sud est mergea si 3 sud est, ca trupa lui Duta din Navodari. In acest context propun ca in regiunea Bucuresti sa fie capitala la Branesti, e mai exotic!

si Prenume
8 februarie 2013
CAPITALA LA BRAILA !

Intre Braila si Galati cea mai scurta distanta este de 20 km. Galati+Braila este cea mai mare aglomerare urbana dupa Bucuresti ! Asezarea celor 2 localitati este aproximativ la mijlocul regiunii ! ...si nu in ultimul rand locuitorii Constantei ,in marea majoritate,...tot din moldoveni (in special din sud) este formata. Asa ca Bodule trage apa !!

futecraca
8 februarie 2013
bai BOdULE

nu-i mai plimbi oamenii stavrositei pe la Bruxelles, iesi afara javra ordinara... ce sa zici si tu acum, nu ai mai luna nici cat e cel mai mic tva de la o paine neagra procent la vot acum. ai uitat cand te a intrebat ala la tv cum calculezi tva si nu ai stiut, ca director anaf,,,,, vai de tine, alt muce' hranit de partid..... unde ajunge tara asta cu de'alte tine? sper sa nu te prind pe la pdl Constanta, ca -mi iau toata scara si nu mai votez cu pdl-ul

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
8 februarie 2013
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

louboutin prix
23 noiembrie 2013
louboutin prix

Avail Chaussures Christian Louboutin en ligne a prix discount Si vous possédez une paire de chaussures Christian Louboutin, cela signifie que vous possédez les meilleures chaussures qui ont fait par le meilleur matériel de qualité et dans le monde. louboutin prix http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin prix

maudissima louboutin
24 noiembrie 2013
maudissima louboutin

Prix ??abruptes ont fait les serrures mode souhaitables parmi les voleurs, un peu comme Nike Air Jordan Concordes acheter maillots bon marché en provenance de Chine et Helly Hansen vestes. Et stylistes disent les memes produits qu'ils vendent dans les magasins sont colportées sur le marché noir. Une sombre El Paso County Sheriff Terry Maketa déclaré lors d'une conférence de nouvelles jeudi en fin d'apres-midi que les pompiers ont trouvé les corps de deux personnes dans les décombres de l'incendie. maudissima louboutin http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=maudissima louboutin

baskets louboutin
24 noiembrie 2013
baskets louboutin

Elle a racont fils accouchementses Meilleures amies chaussure louboutin pas cher forum APRS La Naissance et une ditquel Leur point de Tout S'est droul Parfaitement>, racontent CES sources au magazine. On imaginerait Presque ONU décor de dessin anim! ILS ajoutent Qué Kate a dclar: . Tout S'est droul Comme PRVU, RAPIDEMENT, IL N'Y A pas eu de complications baskets louboutin http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=baskets louboutin

christian louboutin wikipedia
1 decembrie 2013
christian louboutin wikipedia

Bovins couloirs ouverts le long de la frontiere du Bangladesh a l'approche de l'Aid Dhaka, 9 oct (Just Nouvelles): Les couloirs qui parsement la frontiere du Bangladesh Inde ont été ouverts comme l'Aid el Adha, la deuxieme plus grande fete religieuse ou les musulmans sacrifient des milliers d'animaux sacrificiels, approche a grands pas. Le Saint Aid el Adha sera observée dans le sous-continent, le 16 Octobre. christian louboutin wikipedia http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=christian louboutin wikipedia

louboutin homme
1 decembrie 2013
louboutin homme

Le BSF a mis en place des points de convergence pour intercepter bétail en direction de la frontiere du Bangladesh dans le Meghalaya, ainsi que dans l'état. BSF hommes qui arretent de contrebande sont souvent riposté par des transporteurs transportant du bétail sur pied a travers la frontiere, a dit la source. louboutin homme http://www.ville-bollene.fr/louboutin_chaussures.php?p=louboutin homme

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Când a mințit Mazăre?
Pagina a fost generata in 0.5037 secunde