Ședința de constituire a Consiliului Local Castelu a început cu scandal

604
Ședința de constituire a Consiliului Local al comunei Castelu ales în urma alegerilor din 10 iunie 2012 pentru man-datul 2012-2016 s-a lăsat cu "scântei".
Mai exact, consilierii PSD au încer-cat să pună bețe în roate în momentul în care s-a ajuns la alegerea viceprimarului și au părăsit sala de ședințe fără să se gândească că astfel de ieșiri nu duc decât la dispute în defavoarea cetățenilor din comună.
Ședința de constituire a noului Consiliu Local a început cu validarea celor 15 mandate de către comisia desemnată.
În urma alegerilor din 10 iunie, PDL a obținut șapte mandate, PSD tot șapte, iar PP-DD un mandat. Deși, în mod normal, nu ar fi trebuit să existe probleme la validare, din cei 15 consilieri au fost validați doar 13.
Astfel, nu au fost validați doi dintre social-democrați deoarece la dosar nu existau documentele complete de renunțare la mandate a unora aflați pe listele de consilieri înaintea lor.
Cu toate acestea, astfel de situații nu ar trebui să creeze nemulțumiri în rândul social-democraților pentru că, ceilalți doi ar putea fi validați la următoarea ședință a consiliului local.
Drept urmare, până la clarificarea situației, componența noului consiliu, așa cum a fost validată, este următoarea: Gheorghe Ciucea (PDL), Marius Ghiță (PDL), Antoneta Prodan (PDL), Mariana Nicolache (PDL), Vasile Popa (PDL), Petru Vasile (PDL), Nicolae Bratu (PDL), Jean Crișu (PSD), Faruc Gemambet (PSD), Radu Gigi (PSD), Gabriel Ilie (PSD), Nicolae Pena (PSD) și Gevat Cherim (PP-DD).
Imediat după acest moment, consilierii validați au depus jurământul însă, ceremonialul solemn a fost între-rupt de refuzul unuia dintre proaspeții validați ca și consilier din partea PSD, Nicolae Pena. El a refuzat să jure credință cetățenilor din localitatea Castelu care l-au trimis în Consiliul Local și a părăsit sala. Imediat, acestuia i s-au alăturat și ceilalți con-silieri PSD, deși li s-a adus la cunoștință că urmează alegerea viceprimarului pentru următorul mandat.
În aceste condiții, din cei 13 consilieri validați au mai rămas prezenți doar opt. Potrivit legii, a urmat alegerea viceprimarului. În urma votului secret al consilierilor a fost validată în funcția de viceprimar democrat-liberala Antoneta Prodan, fosta directoare a școlii din Castelu.
Tot în cadrul acestei întâlniri, primarul Nicolae Anghel a depus jurământul pentru a patra oară, dar nu înainte de a fi făcut public rezultatul validării acestuia de judecătorul desemnat.
Reamintim că, la alegerile din 10 iunie, primarul democrat-liberal Nicolae Anghel a avut trei contracandidați. Mai exact, pe Paraschiva Mocănașu de la PSD, Ion Jean Nicolin de la PNL și Gevat Cherim de la PP-DD. Așa cum era de așteptat, primarul Nicolae Anghel a câștigat cel de-al patrulea mandat fără nicio problemă în fața adversarilor politici cu 52 % din voturile valabil exprimate. Deși câștigător, social-democrații au încercat și ultima "carte" pentru a-l scoate din joc și au făcut contestație la Biroul Electoral Central prin care cereau repetarea alegerilor. Cu toate acestea, contestația a fost respinsă ca nefondată iar Nicolae Anghel va conduce administrația publică locală din Castelu și în următorii patru ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4956 secunde