Senatorii au amânat, din nou, dezbaterea propunerii de revocare a lui Mircea Geoană

5497
Președintele Senatului, Mircea Geoană, și-a păstrat scaunul, după o ședință furtunoasă de plen, în care parlamentarii PD-L-UDMR și independenți au încercat fără succes să impună pe ordinea de zi schimbarea acestuia din funcție. Cel puțin până marțea viitoare, Mircea Geoană rămâne președintele Senatului.
De la înălțimea fotoliului său, Geoană a blocat toate demersurile PD-L-UDMR și ale independenților de a introduce pe ordinea de zi revocarea sa din funcție. Și a primit ajutor atât din partea colegilor săi de partid, cât și din partea liberalilor care au făcut scut în jurul său.
"În condițiile în care suntem solicitați să introducem pe ordinea de zi o solicitare din partea unui alt grup decât cel care m-a propus, este neconstituțional evident și inadmisibil. Această poziție, dragii mei colegi și prieteni, este că avem o Constituție care împiedică un asemenea demers. Ca președinte al Senatului declar inadmisibilă solicitarea și nu vom supune acest subiect pe ordinea de zi", a declarat Geoană, contrat pe rând fie de Radu Berceanu, de Verestoy Attila sau de Liviu Câmpanu.
După mai bine de trei ore de dezbateri, întrerupte și de o pauză de consultări, Geoană a constatat că timpul alocat ședinței de astăzi a fost depășit și a închis ședința, nu înainte de a anunța că ar putea cere un punct de vedere Curții Constituționale pe acest subiect.
Până cel puțin marțea viitoare, Mircea Geoană rămâne preșe-dintele Senatului. Liderul grupului senatorial PD-L, Traian Igaș, a spus că cererea de revocare din funcție a lui Mircea Geoană va intra din nou în discuție în viitoarea ședință a Biroului Permanent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde