Senatul României a aprobat legea cu privire la reducerea risipei alimentare

276
Senatul României a aprobat legea cu privire la reducerea risipei alimentare - senat-1665423735.jpg

Articole de la același autor

Camera superioară din cadrul Parlamentului României a aprobat, luni, 10 octombrie, inițiativa legislativă privind reducerea risipei alimentare. Inițiativa a fost susținută de peste 160 de parlamentari, potrivit Capital


Inițiativa legislativă ce vizează prevenirea și reducerea risipei alimentare a fost adoptată, luni, în cadrul Senatului României.

Proiectul de lege a fost elaborat și susținut de peste 160 de parlamentari. Documentul prevede obligații concrete care să contribuie efectiv la lupta împotriva risipei alimentare din România.

Peste o treime din populația României se află în risc de sărăcie și excluziune socială

„România este țara cu peste o treime din populație în risc de sărăcie și excluziune socială, conform statisticilor oficiale. În acelaşi timp, în România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare.

Pe scurt, pierdem zilnic cantități considerabile de alimente, în timp ce o mare parte a populației nu își permite accesul la alimente de bază. Această realitate trebuie schimbată, iar proiectul de față îşi propune să facă paşi importanți în acest sens”, a afirmat deputatul din grupul parlamentar USR, Diana Buzoianu, care este și co-inițiatoarea legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde