Sesizarea Avocatului Poporului referitoare la reglementări în domeniul sănătății, admisă la CCR

174
Sesizarea Avocatului Poporului referitoare la reglementări în domeniul sănătății, admisă la CCR - sesizarea-1593096186.jpg
Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, ieri, sesizarea Avocatului Poporului asupra unor prevederi din Legea privind reforma în domeniul sănătății și din Ordonanța de urgență a Guvernului referitoare la stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

Potrivit sursei citate, judecătorii constituționali au admis sesizarea privind dispozițiile aticolului 24 alineatul (2) teza a doua din Legea 95/2006 și a dispozițiilor articolului 8 alineatul (1) din OUG 11/20220.

În schimb, CCR a respins, ca neîntemeiată, sesizarea privind dispozițiile articolului 25 alineatul (2) teza întâi din Legea 95/2006.

Pe 27 mai, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și din OUG 11/2020 referitoare la stocurile de urgență medicală.

"Restrângerea exercițiului drepturilor și libertăților de către un membru al puterii executive contravine atât principiului securității juridice, cât și principiului legalității restrângerii exercițiului unor drepturi și libertăți. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și cele ale art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei", se arăta într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Avocatul Poporului susține că dispozițiile respective sunt neconstituționale în măsura în care permit dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului libertății individuale prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative - ministrul Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7592 secunde