Sevil Shhaideh: "Proiectul Codului administrativ va fi trimis în Parlament în septembrie"

183
Sevil Shhaideh:

Articole de la același autor

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a declarat, ieri, că Guvernul va trimite, probabil, Parlamentului în prima săptămână din septembrie proiectul Codului administrativ.

"Proiectul Codului administrativ cred că nu a existat un Guvern de zece ani încoace care să nu și-l propună. El a fost în dezbatere anul trecut în octombrie 2016 pe site-ul ministerului. Începând cu 2017 s-au organizat peste 30 de întâlniri, dezbateri, discuții cu toate grupurile interesate în domeniu. După tot ce am obținut ca și observații pe subiect au fost incluse în proiectul de cod publicat în dezbatere și circuit interministerial în iulie 2017, el astăzi își parcurge circuitul interministerial. Chiar am solicitat tuturor miniștrilor dacă mai au observații să le transmită ca să putem să le includem. Ca și calendar de adoptare el ar trebui să intre ca proiect de lege în prima săptămână după vacanța parlamentară. Noi preconizăm, probabil, prima săptămână din septembrie Guvernul să trimită proiectul de lege către Parlament către analiză, dezbatere, adoptare", a afirmat ministrul Sevil Shhaideh.

Întrebată dacă proiectul va conține și articolul controversat care prevede că o persoană care a fost condamnată penal poate face parte din Guvern, ea a arătat că acesta conține această observație, iar Parlamentul poate să o elimine dacă în comisiile de specialitate se ia această decizie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.738 secunde