Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh:

"Toate proiectele din PNDL - etapa 1 au finanțarea asigurată"

229
1

Articole de la același autor

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat, ieri, că toate proiectele din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) aflate în finanțare la 31 decembrie 2016 au sursele de finanțare asigurate și le-a cerut edililor să grăbească lucrările și să se prezinte cu facturile la decontat. 


"Am adoptat Ordonanța 6 în 2017 și am instituit PNDL - etapa 1 prin care tot ceea ce se afla în finanțare la 31 decembrie 2016 au finanțarea asigurată. Inclusiv cei care ați încheiat anul trecut contracte de finanțare și nu le-ați încheiat la valoarea necesară investiției aveți asigurată finanțare pentru finalizarea obiectivelor de investiții. Tot ce cer eu de la dumneavoastră este să grăbiți lucrările și să veniți cu facturile la decontat, pentru că avem cash-urile asigurate, nu avem nicio problemă în asigurarea surselor de finanțare. Vă solicit să aveți o discuție foarte aplicată cu constructorii dumneavoastră și să veniți cu facturile la decontare. Nu putem justifica nevoia de infrastructură atât timp cât aveți contracte din 2015 și ați decontat 10% din ele", a spus Shhaideh. 


Vicepremierul a afirmat că prin Ordonanța 6 a fost instituit și PNDL - etapa 2, cu un buget de 30 de miliarde de lei și, conform programului de guvernare, sunt finanțate 5.000 de obiective noi, respectiv apă, canal, drumuri, 2.500 de creșe și grădinițe și 2.000 de școli în vederea obținerii autorizațiilor de funcționare. 


"Lucrările pentru obținerea acestor autorizații nu sunt de complexitate și au finanțarea inclusă în PNDL, iar toți cei care aveți depusă anexa 3 în acest sens vă spun de pe acum că aveți banii asigurați", a adăugat Shhaideh. 


Comentează știrea

MIHAI
12 mai 2017
BAMI AVEM , PLANURI AVEM , NEMȚI N-AVEM

Declaratia dnei ministru ne umple de fericire . Avem marile proiecte , avem banii , trebuie neaparat sa incepem lucrarile . Din cuprinsul declaratiei nu stim la ce lucrari se refera . La cele incepute de cativa ani si neterminate , sau la marile noi proiecte ca de ex Deinitivarea proiectului de continuare la canalul Bucuresti - Dunare , canal pe care se vor scurge degeaba si ultimi bani din buget . Sau poate ca dna ministru nu a aflat inca de maretele planuri ale primaritei bucurestene .Afirmatia ca avem bani suna ca un indemn patriotic : pe ei frati romani , nu va lasati pana cand nu-i veti fura . Ne impresioneaza si chemarea fierbinte catre cei responsabili de viitoarele lucrari , ca sa vina repede cu facturile . Categoric ca vor veni dupa ce vor avea o discutie " aplicata " , adica complice cu constructorii ., toti fiind specialist in a face facturi nu insa si lucrarile prevazute in contracte . Apelul patetic al dnei ministru este bazat pe realitati . Daca din lucrarile anul 2015 s-a decontat doar 10% inseamna ca ori nu s=a facut nimic ori restul de 90% a fost furat . In sfarsit suntem fericiti , Avem bani , avem planuri , urmeaza partea cea mai usoara, intocmirea documentaiei si scoaterea autorizatiilor , operatiuni care , probabil desi anul 2015 ne spune altceva , banii se vor termina suspect de repede si se va trece la intocmirea altor planuri in viitoarele legislaturi cand nimeni nu va mai sti cine a fost actualul ministru . Alah , fie-ti mila de noi .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3182 secunde