Sfârșit de carieră politică pentru fostul primar Adrian Stan. A fost condamnat la închisoare

517
1
Sfârșit de carieră politică pentru fostul primar Adrian Stan. A fost condamnat la închisoare - sfarsitdecarierapoliticapentruad-1456333764.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat, ieri, în dosarul în care inculpat este fostul primar al orașului Techirghiol, Adrian Stan, judecat pentru luare de mită. Conform sentinței, Stan are de executat doi ani și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, magistrații au stabilit ca termen de supraveghere durata de trei ani, perioadă în care inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere. Astfel, el este obligat să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, precum și întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență și să nu părăsească teritoriul Ro-mâniei fără acordul instanței.


De asemenea, Adrian Stan a fost obligat de instanța de judecată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Căminului pentru Persoane vârstnice Constanța. În plus, judecătorii au dispus ca inculpatul să fie obligat la plata a 11.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.


Decizia magistraților de la Tribunalul Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 


Fostul primarul de la Techirghiol, Adrian Stan, a fost judecat pentru fapte de corupție, mai exact, luare de mită, după ce a fost prins în flagrant de procurorii DNA. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 - 2015, Adrian Stan, în calitate de primar al orașului Techirghiol, a primit în mai multe rânduri de la un om de afaceri (denunțător în cauză) sume de bani, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, privind execu-tarea unui contract de execuție lucrări. 


"La data de 13 octombrie 2015, incul-patul Stan Adrian a pretins de la omul de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul aceluiași contract și achitate de Primăria orașului Techirghiol. În baza acestei înțelegeri, vineri, 23 octombrie 2015, Adrian Stan a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, moment în care a fost prins în flagrant", se spune în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.


În ceea ce privește situația politică a liberalului Adrian Stan, acesta a fost suspendat din calitatea de membru PNL. Mai mult, în caz că Adrian Stan va fi condamnat definitiv el va fi exclus din partid. 


Comentează știrea

Hollywood
25 februarie 2016
60 zile

De ce nu face 60 zile de muncă în folosul comunității la el la Techirghiol, să-l vadă tot orașul cum se face de râs. Poate iau aminte și alții care sunt tentați să pună botul la furăciuni.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5595 secunde