"Sfatul bătrânilor" din Mihail Kogălniceanu se întâlnește cu primarul Ancuța Belu

363
1

Articole de la același autor

În urmă cu sute de ani, comunitățile locale apelau la înțelepciunea bătrânilor pentru rezolvarea unor probleme. Anii au trecut, societatea a evoluat, bătrânii au fost uitați, nu însă și în comuna Mihail Kogălniceanu, acolo unde primarul Ancuța Daniela Belu consideră că bătrânii au rol foarte important în ceea ce privește dezvoltarea comunității. Mergând pe această idee, în 5 iunie 2013, primarul Ancuța Daniela Belu a reînființat "Sfatul Bătrânilor", în aceeași zi având loc și prima întâlnire. 
"În comuna Mihail Kogălniceanu trăiesc încă foarte mulți bătrâni care mai au un cuvânt important de spus. De ce să nu folosim experiența și înțelepciunea lor, care, cel mai probabil, de multe ori poate oferi mult mai repede soluții pentru anumite probleme ale comunității? Consider că este oportun să se reia tradiția și să se fructifice această comoară, astfel încât cele mai bune idei și sfaturi pe care ni le dau bătrânii noștri să fie cunoscute și folosite în comunitate", spunea Ancuța Daniela Belu. 
Și cum tradiția trebuie păstrată, joi, 17 aprilie 2014, începând cu ora 16.00, în incinta sediului primăriei, va avea loc a patra întâlnire a "Sfatului Bătrânilor" din Mihail Kogălniceanu. La această a patra ședință de lucru, reprezentanții administrației publice locale vor prezenta realizările celor trei luni scurse de la prima întâlnire într-un raport de activitate. 
"Bătrânii sunt un izvor nesecat de informații, sunt purtătorii de cuvânt ai comunității, căci ei pot transmite mesajul lor către trei generații: persoanelor de vârsta lor, copiilor și nepoților lor. Pentru aceasta, sperăm ca și această întâlnire să se bucure cel puțin de același succes ca celelalte ședințe, iar bătrânii comunei să răspundă prezent într-un număr cât mai mare", a declarat primarul Ancuța Daniela Belu. 


Comentează știrea

pitulice
16 aprilie 2014
jignitor

Convoaca sfatul batranilor sa le ceara parerea cum sa mai fure?sau cum sa mai organizeze un opt martie la pufta cu sute de femei ...sau cum sa mentina ilegal un viceprimar pe functie?cel mai incompetent primar din cati am vazut...o jignire..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.6167 secunde