Sindicaliștii din „Cartel Alfa” protestează la ușa Congresului PNL

658
Sindicaliștii din „Cartel Alfa” protestează la ușa Congresului PNL - sindicalistiidincartelalfaprotes-1632504270.jpg
Sâmbătă, 25 septembrie 2021, în timpul congresului PNL, Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” organizează o acțiune de protest pentru a le reaminti membrilor partidului aflat la putere „că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3.000 euro”. Participanții vor distribui materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul congresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și bunăstarea generală.

Campania CNS „Cartel Alfa” va continua cu acțiunea organizată pe data de 7 octombrie 2021, în Piața Victoriei, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii Decente, pentru susținerea revendicărilor sindicale pentru justiție socială și muncă decentă în România.

Într-un comunicat al confederației se spune: „Acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece! (…) În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri , iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului.

Acțiunile anti-cetățeni - sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale. Astfel, le reamintim guvernanților că rolul instituțiilor statului este acela de a servi cetățenii și nu invers.”

Sindicatele au următoarele revendicări:

- Creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent;

- Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social L62/2011 pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor corect în funcție de calificări, pregătire și experiență;

- Pensii echitabile;

- Aplicarea integrală a legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public;

- Stoparea creșterii aberante a prețurilor la energie.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.32 secunde