Marinarii de la ARSVOM au intrat în grevă japoneză. Urmează acțiune de protest la Prefectură

695
Marinarii de la ARSVOM au intrat în grevă japoneză. Urmează acțiune de protest la Prefectură - marinariidelaarsvomauintratingre-1626717655.jpg

Articole de la același autor

Războiul sindical pentru salvarea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) continuă în forță. Luni, 19 iulie 2021, Sindicatul Liber al Marinarilor a declanșat greva japoneză. În semn de protest față de intenția Ministerului Transporturilor de a desființa Agenția, toți angajații de la bordul navelor poartă o banderolă albă pe braț. Urmează un miting de protest în ziua de 22 iulie, începând cu ora 15.00, pe platoul din fața Prefecturii Constanța. „Vom continua protestele până când autoritățile statului ne vor asculta”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Robert Robescu – vicepreședintele sindicatului.

La rândul său, Silviu Stanciu - președintele Federației Sindicatelor Trans-Conex a declarat că instituțiile naționale și europene, pe care sindicatele le-au informat despre intenția guvernanților români de a desființa ARSVOM, au început să răspundă la scrisori, promițând că vor interveni.

„În cursul zilei de ieri, Silviu-Iulian Coșa - prefectul județului Constanța însoțit de colonelul Amarandei și maiorul Ionuț Voicu – noul director general al ARSVOM au urcat la bordul navei „Brizo”, recent achiziționată, relatează Robert Robescu. Noi, sindicatul, am prins de veste și i-am solicitat prefectului să ne spună ce se va întâmpla cu Agenția, cu personalul și patrimoniul ei. Nu a putut să ne ofere niciun răspuns.

Cu această ocazie am aflat că joi, vizitatorii ar urma să plece într-o plimbare pe mare cu nava . Îi atenționăm public că nava nu a fost achiziționată de statul roman pentru plimbări pe mare. Misiunea ei este de a acționa pentru prevenirea poluării pe mare, în operațiunile de căutare și salvare a vieților omenești pe mare”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Liber al Marinarilor.

Prin intermediul ziarului „Cuget Liber”, sindicaliștii întreabă: cine va achita cheltuielile prilejuite de plimbarea pe mare preconizată? Prefectul județului, din buzunarul propriu, maiorul Ionuț Voicu – din contul personal sau ARSVOM, din propriul buget? Ei se tem că desființarea Agenției are drept scop preluarea navelor sale pentru a le folosi la plimbări pe mare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4051 secunde