Primarul Anton Burcea:

"Sistemul eolian din comuna Adamclisi va fi dat în folosință până la 1 iunie"

311

Articole de la același autor

Administrația publică locală și instituțiile de interes public din comuna Adamclisi sunt beneficiarii unui proiect ce vizează "Eficientizarea consumului de energie electrică pentru comuna Adamclisi" prin finanțare nerambursabilă. 


Primarul comunei, Anton Burcea, a explicat că, în scurt timp, mai exact, până la data de 1 iunie, va fi dat în folosință sis-temul eolian pentru producerea energiei electrice de 200 KW și a unei instalații de producere a biogazului având o capacitate de 100 metri cubi/30KW. 


"Ne-am bucurat mult încă de la început, când am primit finanțare, deoarece acesta este unul din cele mai importante proiecte ale comunei Adamclisi. Investiția majoritară a vizat implementarea unui sistem hibrid compus din turbină eoliană de 200 kw și o instalație de biogaz de 100 m3, pentru producerea de energie electrică, în vederea reducerii costurilor pentru instituțiile publice aflate în administrarea comunei. Cei care se ocupă la propriu de proiect au adus în comună tot ce trebuie, iar în scurt timp, mai exact, până la data de 1 iunie, va fi dat în folosință acest sistem", a declarat primarul Anton Burcea. 


El a mai adăugat că, în urma realizării acestui proiect, vor fi reduse costurile cu energia electrică necesară insti-tuțiilor publice și iluminatul stradal din comună, economii ce vor fi redirijate către alte proiecte pentru dezvoltarea locală. Totodată, pri-marul a mai adăugat că un alt obiectiv este acela de a se crea noi locuri de muncă, prin realizarea noilor capacități de producere a energiei electrice. 


Valoarea totală a proiectului este de 5.147.986,00 lei, valoarea totală nerambursabilă fiind de 4.072.556,60 lei. Totodată, contribuția comunei Adamclisi la acest proiect reprezintă echivalentul a 2% din valoarea eligibilă a pro-iectului, respectiv, 83.113,40 lei. 


Potrivit primarului Anton Burcea, proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat între comuna Adamclisi cu Ministerul Economiei, prin Departa-mentul pentru Energie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4118 secunde