Constanța, în topul județelor care produc "energie verde"

162
Constanța, în topul județelor care produc

Articole de la același autor

În topul județelor unde se produce cea mai multă energie regenerabilă, Constanța conduce detașat, cu o capacitate instalată de peste 1.639 de MW, urmat de Tulcea și Giurgiu. La polul opus, se situează județele Sălaj, Ilfov și Covasna, unde sunt mai puțin de 10 MW instalați, potrivit unui document al Transelectrica.

Astfel, județul Constanța este campion la capitolul energie eoliană, aici fiind instalate turbine de 1.636 de MW, iar 3,5 MW sunt panouri fotovoltaice. De altfel, Dobrogea este considerată zona cu cel mai mare potențial eolian din sud-estul Europei, ceea ce a și atras în România investitorii din acest sector. Producătorii de energie regenerabilă primesc gratuit certificate verzi, pe care le vând pe o piață specializată, pentru un câștig suplimentar față de energia propriu-zisă. Aceste certificate verzi sunt plătite de toți consumatorii din România, inclusiv de către populație, în factura finală la electricitate.

Pentru 2016, cota obligatorie de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie, care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi, este de 12,15% din consumul final brut de energie electrică, potrivit unei Hotărâri adoptate de Guvern la finele anului trecut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.337 secunde