Chiar dacă proiectul de hotărâre a fost deja aprobat,

Social-democrații din Medgidia fac lobby pentru delegarea serviciilor de apă și canal către RAJA Constanța

2732
Social-democrații din Medgidia au vorbit, vineri, în contextul unei conferințe de presă, despre unele dintre proiectele cu cel mai mare impact asupra locuitorilor municipiului. La eveniment au luat parte liderul Organizației PSD Medgidia, consilierul local Daniela Vlădescu, reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și un reprezentant al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța și asta pentru că în cadrul conferinței s-a discutat și despre delegarea serviciului public de apă și canalizare din localitate către SC RAJA SA.
Daniela Vlădescu a explicat, în primul rând, beneficiile aderării localității la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Dobrogea" referindu-se, concret, la realizarea unui sistem integrat de management al deșeurilor în județul Constanța, proiect în cadrul căruia Medgidia va fi unul dintre beneficiari, în calitate de membru ADI.
Cele mai aprinse discuții s-au iscat, însă, pe marginea delegării serviciului public de apă și canalizare din localitate către RAJA Constanța și asta deoarece cetățenii își exprimă deschis teama față de majorarea facturilor pentru serviciile mai sus menționate odată cu trecerea acestora în administrarea altui operator. Din acest punct de vedere, însă, atât consilierul PSD, cât și reprezentantul RAJA au explicat că, deși prețul pentru serviciile de apă și canalizare va crește, operatorul va investi din fondul său de dezvoltare suma de 1 milion de euro pentru reabilitarea rețelelor menționate, precum și a stațiilor de pompare, astfel încât aceste servicii să atingă standardele europene. Mai mult decât atât, potrivit explicațiilor Danielei Vlădescu, există posibilitatea ca Medgidia să acceseze fonduri europene pe una dintre axele prioritare ale programelor UE, fonduri care ar ajunge, conform unui raport de analiză al Ministerului Mediului, la 9 milioane de euro. Printre condițiile impuse pentru ca administrația publică locală să acceseze acești bani se numără, însă, existența unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară la nivel județean, în care Medgidia să fie membru, precum și existența unui operator regional, așa cum este Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța. Proiectul de hotărâre prin care a fost aprobată delegarea serviciilor de apă și canalizare a fost aprobat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local. Cu toate acestea, însă, reprezentanții asociațiilor de proprietari prezenți vineri la eveniment nu s-au sfiit să își exprime rezerva vizavi de beneficiile care ar rezulta din delegarea serviciilor către RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde