Sorin Roșca Stănescu propune ca miniștrii PNL să nu dețină funcții de conducere în partid

218
Sorin Roșca Stănescu propune ca miniștrii PNL să nu dețină funcții de conducere în partid - sorinroscastanescu-1359886484.jpg
Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu consideră că PNL ar trebui să ia o "decizie politică majoră" la congresul din februarie, prin care miniștrii formațiunii politice să nu mai dețină funcții de conducere în partid.


"Pentru PNL, care urmează să aibă și un congres prin care își va stabili politica pe termen lung, ar fi nu numai vitală, dar și oportună o decizie politică majoră. Aceea ca miniștrii săi fie să nu dețină deloc funcții de conducere în partid, pentru a nu putea decide atitudinea parlamentarilor, fie, în măsura în care vor deține asemenea funcții, să se autosuspende sau să fie suspendați pe toată durata mandatului", a scris senatorul liberal pe blogul său. 


El vorbește și despre raportul dintre Legislativ și Guvern și remarcă faptul că "într-o democrație puternică, cum ar putea fi acum cea din România, și într-un stat de drept care se respectă, respectând autoritatea instituțiilor sale fundamentale, Parlamentul trebuie să dețină rolul principal nu numai de legiuitor, ci și de control". 


"Indiferent cât de puternică este majoritatea sau poate tocmai fiindcă este foarte puternică, Parlamentul va fi pur și simplu un instrument castrat, dacă el se va afla, într-o formă sau alta, sub controlul Executivului și dacă nu se va întâmpla invers", mai scrie Sorin Roșca Stănescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Încă un liberal în conflict cu Antonescu
Pagina a fost generata in 0.2557 secunde